publicat la 28.12.2024
publicat la 28.12.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu lapte condensat
Incalziti cuptorul la 170 °C. Bateti ouale bine pana-si dubleaza volumul. Adaugati laptele concentrat si amestecati. Incorporati faina treptat, vanilia si la urma untul topit si racit amestecand. Turnati in forma unsa (24 cm). Presarati deasupra migdalele feliate. Dati la cuptor...
Desert muffins cu ciocolata si vanilie
Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugati treptat laptele si uleiul. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in amestecul cu oua. Impartiti aluatul in 2, puneti vanilia intr-o parte si cacaoa in cealalta parte....
Desert clafoutis cu struguri
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de minute. Amestecati ouale cu restul de zahar. Adaugati faina si apoi treptat laptele. Verificati...
Desert churros spanioli de casa
Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina. Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a obține o pastă omogenă. Continuati sa amestecati la foc mic pentru a...
Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE
Amestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine). Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul incalzit la 200°C . Intr-o oala pe foc, puneti laptele, nuca de cocos si untul. Lasati untul sa...
Desert flan (budinca) pariziana
Incalziti cuptorul la 180° C. Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit. Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de vanilie si miezul recuperat. Aduceti la fierbere. Intre timp bateti bine ouale cu zaharul,...
Desert crema de lapte orientala
Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Lasati deoparte. Puneti la fiert 50 cl de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati. Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand...
Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier
Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati rapid pana obtineti un aluat. Intindeti-l cu mana intr-o tava unsa 25/25 cm. Dati la rece tava...
Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata
Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca. Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina. Adaugati ciocolata topita. Amestecati bine. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti formele si puneti 1/3 din...
Desert Mini Clafoutis cu branza de vaci si cirese
Incalziti cuptorul la 80°C. Bateti ouale intregi cu zaharul, incorporati amidonul de porumb si adaugati laptele concentrat si branza de vaci. Amestecati pana obtineti o compozitie neteda. Ungeti cu unt formele individuale. Turnati compozitia (lasati liber 1 cm) si adaugati cateva...
Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac
Amestecati bine pudra de migdale cu zaharul si albusurile. Incorporati apa de flori de portocal. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta. Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt unsa. Trebuie sa aveti 3-4 cm de aluat. Dati la cuptorul incalzit la 140°C, timp...
Desert Brigadeiro- bomboane, trufe cu ciocolata braziliene
Intr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua. Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura. Varsati intr-o farfurie adanca, lasati sa se raceasca si dati la frigider 1 ora. Ungeti mainile...
Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais
Frecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor. Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o...
Desert briosa Hokkaido (Japon)
Aluat Tangzhong : Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina. Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel. Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca. Briosa : Intr-un castron sau in bolul robotuui puneti toate...
Desert pana cotta cu lapte si capsuni
Spalati si curatati capsunile. Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece. Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca puneti la fiert laptele cu cele 60 g de zahar. Amestecati si cand ajunge la fierbere luati de pe foc. Adaugati...
Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600
Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu zmeura calda luata de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se...
Compot de prune galbene
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori. Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider. Daca faceti o cantitate mai...
Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)
Intr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul. Luati de pe foc si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti treptat...
Desert placinta cu zahar
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele. Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si nu mai este lipicios. Am adaugat...
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura
Preparam biscuitul : Incalziti cuptorul la180° C. Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar. Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul. Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati...
Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni
Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti albusurile spuma cu un varf de sare. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporati iaurtul, adaugati faina amestecata cu praful de copt. Adaugati cacaua si uleiul. Amestecati bine...
Desert mini clafoutis cu mere si pere
Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati fructele si taiati-le in cuburi. Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute. Adaugati scortisoara, amestecati si dati deoparte. Bateti ouale. Amestecati amidonul de porumb cu zaharul, cu pudra de...
Desert biscuiti cu coaja de lamaie confiata
Taiati bucatele coaja de lamaie confiata. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharurile si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai ca untul sa fie topit si ca zaharurile sa fie bine incorporate. Luati de pe...
Desert biscuiti crinkles cu cafea
Amestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute. Incalziti cuptorul la 160°C. Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali...
Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu
Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar. Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in continuu ca sa nu se prinda de fund. Varsati intr-un bol si lasati sa se raceasca complet....
Desert pasca cu branza si smantana
Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul. Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat. Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted. Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore....
Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)
Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte. Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati. Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand...
Desert briosa bulgara
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. ...
Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune
Pregatiti aluatul: In bolul robotului puneti faina, cacaua, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat, amestecati pana obtineti o bila de aluat. Nu-l framantati cu mana. Daca nu aveti roboti, amestecati...
Desert Sernik - Pasca poloneza
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana Amestecati bine. Incorporati albusurile batute treptat. Puneti lamaia, fructele confiate taiate marunt si stafidele....