Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI127
Retete / Dulciuri

Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza

In Prajituri la 30 Mar 2018

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie. Incorporati untul topit si racit. Incalziti cuptorul...

Desert clatite cu fulgi de ovaz si kumkuat confiat

In Dulciuri la 24 Mar 2018

Bateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp de 30 minute. Coaceti clatitele intr-o tigaie calda unsa cu ulei. Cu un polonic varsati...

Fruct Kumkuat confiat (2)

In Dulciuri la 24 Mar 2018

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de minute. Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 2a zi. A 2a zi, luati...

Desert gogosi poloneze- Paczki

In Prajituri la 18 Mar 2018

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...

Desert placinta invartita cu branza si stafide

In Prajituri la 18 Mar 2018

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine. Puneti vanilia si stafidele. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm). Derulati foile de placinta. Puneti 2-3 foi una peste alta. Puneti...

Desert placinta cu banane si crema de migdale

In Prajituri la 18 Mar 2018

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale. Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele. Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt. Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina. Deasupra...

Desert prajitura cu nuci si portocale

In Prajituri la 17 Mar 2018

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina amestecata cu praful de copt. Ungeti o forma si puneti 3/4 din compozitia obtinuta. Puneti deasupra...

Desert biscuiti cu ciocolata si bezele

In Dulciuri la 13 Mar 2018

Taiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm)  pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai ca untul sa fie topit si ca cioccolata si zaharul sa fie bine incorporate....

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

In Dulciuri la 13 Mar 2018

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute. Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de...

Fruct Kumkuat confiat

In Dulceata / Gem la 13 Mar 2018

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele. Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora. Amestecati din cand in cand. Dupa 1 ora,...

Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

In Prajituri la 28 Feb 2018

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza " In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata. Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM. Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa...

Desert muffins cu ciocolata si nuga

In Dulciuri la 28 Feb 2018

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute. (nici mai mult nici mai putin- este secretul acestei prajituri) Luati de pe foc si puneti 8 linguri intr-un castronel...

Desert prajitura cu compot de mere - Apfelmuskuchen

In Prajituri la 28 Feb 2018

Incalziti cuptorul la 200 °C. Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si amestecati-le cu o furculita (nu folositi mixerul sau robotul). Puneti 2/3 din aluat intr-o tava unsa (marime 20/30 cm). Puneti deasupra compozitia din mere. Amestecati aluatul ramas cu...

Desert flan cu mere si ceai verde Matcha

In Dulciuri la 25 Feb 2018

Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si colorati-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele condensat....

Desert mendiants cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Feb 2018

Începeți prin a pregăti toate ingredientele pentru decor.  Topiti ciocolata la bain-marie. Se amestecă rapid cu o spatulă pentru a obține o temperatură uniformă.  Puneți cu o lingura pe o foaie din din silicon sau pe hârtie de pergament, discuri de...

Desert strudel cu branza si zmeura

In Dulciuri la 3 Feb 2018

Amestecati branza de vaci cu zaharurile. Adaugati ouale intregi treptat, sarea si faina. Amestecati. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi daca puteti, depuneti-l pe o hartie de copt. Depuneti branza si fructele deasupra in mijloc....

Desert biscuiti Sables

In Dulciuri la 27 Ian 2018

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si bateti bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel putin 30 minute. Incalziti cuptorul la 180° C. Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul...

Desert fursecuri cu cacao

In Dulciuri la 27 Ian 2018

Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt. Adaugati zaharurile, pudra de migdale (pastrati o lingura), untul si oul. Amestecati la robot pana obtineti un aluat omogen. Impartiti...

Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

In Prajituri la 21 Ian 2018

Radeti ciocolata. Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa. Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul. Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina...

Desert kouglof/ Guguluf briosa alsaciana

In Dulciuri la 21 Ian 2018

Ungeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati...

Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar

In Prajituri la 14 Ian 2018

Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi cantiate de apa (am profitat pentru a spala si curata bine conserva de lapte). Amestecati pentru a nu se...

Desert pancakes cu sirop de artar/ Clatite Canadiene

In Dulciuri la 14 Ian 2018

Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharurile. Adaugati treptat galbenusurile de ou si laptele. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat la compozitia precedenta. Ungeti cu ulei o tigaie antiaderenta. Cu un polonic puneti aluatul in tigaie. Cand incepe sa se formeze...

Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

In Prajituri la 2 Ian 2018

Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati faina, restul de unt topit si laptele. Turnati compozitia intr-o tava unsa (20/30 cm). Asezati...

Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

In Dulciuri la 17 Dec 2017

O seara inainte:  Taiati prunele in 4. Puneti apa la fiert, adaugati ceaiul si infuzati-l timp de 3 minute. Turnati-l fierbinte peste prunele taiate si lasati sa se macereze peste noapte. Dimineata scurgeti prunele si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti...

Desert sarlota pariziana - reteta 500

In Dulciuri la 12 Dec 2017

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final). Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu...

Desert muffins cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Dec 2017

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale intregi cu zaharul si apoi faina. Topiti ciocolata neagra cu untul la bain marie. Lasati sa se raceasca un pic. Incorporati-o in amestecul oua-faina. Puneti o lingura buna in fiecare forma de muffin (unse cu unt sau tapetatte cu...

Desert chec din briosa/cozonac

In Dulciuri la 10 Dec 2017

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata. Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul. Inmuiati felii de briosa in compozitie si puneti pe fundul formei. Tasati, puneti deasupra dulceata. Repetati operatia si...

Desert biscuiti cu ovaz si ciocolata ca la IKEA KAFFEREP

In Dulciuri la 10 Dec 2017

In bolul robotului amestecati fulgii de ovăz cu zaharul, faina, praful de copt si sarea. Incorporati apoi oul, vanilia si untul topit racit. Amestecati bine. Puteti pune la rece timp de 2 ore sau o noapte. Eu i-am facut imediat :) Incalziti cuptorul la 180 °C. Puneti hatie...

Desert briosa de Sfantul Nicolae/ Boxemannchen - Luxemburg

In Dulciuri la 6 Dec 2017

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si untul moale taiat bucati. Amestecati. Turnati apoi treptat laptele cu drojdia si amestecati/framantati...

Desert strudel rapid cu mere

In Dulciuri la 3 Dec 2017

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara, timp de 10-15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul...

Afisate 151 - 180 din 374 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]