Va propun o brioşa tresata cu stafide.
Imi place sa fac aluatul o seara inainte si il las la frigider peste noapte.
A 2a zi este o minune si puteti prepara direct desertul dorit.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/briosa-tresata.html
Decor:
Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul.
Adaugam treptat ouale si laptele amestecand.
Framantati 10 minute.
Adaugati apoi treptat untul taiat bucatele si framantati pana cand este bine incorporat.
Acoperiti aluatul si lasati sa creasca 2 h.
Filmati aluatul si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.
A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.
Impartiti-l in 3 parti egale. Etalati in dreptunghi fiecare parte. Puneti stafide si rulati. Veti obtine 3 rulouri.
Tresati rulourile si formati briosa.
Lasati sa cresca inca 30 minute.
Ungeti-o cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte.
Decorati cu zaharul perlat si puneti in cuptorul incalzit la 200°C timp de 20-25 minute.
Scoateti, lasati sa se raceasca un pic si serviti cu dulceata, marmelada, ciocolata...