Desert Brigadeiro- bomboane, trufe cu ciocolata braziliene

de Catalina L in Dulciuri, 7 Sep 2018 | 2558 vizualizari

 

Astazi in Brazilia este zi de sarbatoare nationala.
Republica Federativă a Braziliei, cea mai influentă țară din America de Sud, sărbătorește la 7 septembrie ziua națională, aniversând proclamarea independenței, în 1822.
Brazilia a fost descoperită la 22 aprilie 1500, de amiralul portughez Pedro Alvares Cabral. Numele viitoarei țări provine de la pau-brasil, o esență de lemn, din care băștinașii extrăgeau o vopsea roșie. Teritoriul rămâne colonie a Portugaliei până la proclamarea ca imperiu independent în 1822, și devine republică în 1889.
Cea mai simplă reţetă de trufe de ciocolată vine din America de Sud şi se prepară rapid, cu doar 3 ingrediente: lapte concentrat, ciocolată şi unt.
Numele ei vine de la faptul c-a fost servita cu abundenta in timpul celor 2 campanii electorale la prezidentie ale brigadierului Eduardo Gomes. Campaniile au fost pierdute, dar celebra bomboana a supravietuit.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/brigadeiro-bomboane-trufe-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva de lapte dulce condensat (395 g)
  • 4 linguri de cacao amara
  • 25 g de unt + 1 lingura in plus
  • fulgi/ornamente de ciocolata sau colorate, zahar pudra etc.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Brigadeiro- bomboane, trufe cu ciocolata braziliene:

Intr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua.

Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura.

Varsati intr-o farfurie adanca, lasati sa se raceasca si dati la frigider 1 ora.

Ungeti mainile cu un pic de unt, luati cu o lingurita din amestecul racit si formati bile.

Treceti fiecare bila in decorul dorit si depuneti-le in hartii speciale pentru bomboane.

Puneti bomboanele la rece si scoateti-le inainte de a servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Brigadeiro- bomboane, trufe cu ciocolata braziliene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:44

Ce istorie interesanta!

Rocsi 1

08.09.2018, 20:16

Vrem, vrem!

oanapl 1

08.09.2018, 20:53

Cred ca-s delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu Green Sugar si bucati de ciocolata