Ce-mi plac briosele de casa si acesta reteta japoneza este minunata.
O reteta foarte simpla de facut, cel mai greu este de cantarit cu precizie ingredientele.
Reteta se prepara in 2 etape : aluatul Tangzhong la inceput si briosa apoi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/briosa-hokkaido-japon.html
Aluat Tangzhong :
Briosa :
Aluat Tangzhong :
Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina.
Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.
Briosa :
Intr-un castron sau in bolul robotuui puneti toate ingredientele in afara de unt. Framantati 5 minute, adaugati untul in bucati si framantati inca 5 minute. Dublati timpul de framantat daca framantati cu mana.
Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.
Degazati aluatul si impartiti-l in 3.
Intindeti fiecare bucata cu un rulou in dreptunghi. Pliati spre centru marginile si rulati.
Veti obtine 3 rulouri.
Puneti rulourile intr-o tava de chec unsa.
Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.
Ungeti cu ou batut.
Dati la cuptorul incalzit timp de 25 minute, la 180°C.
Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril.
Taiati-o felii si serviti cu dulceata.