Desert briosa Hokkaido (Japon)

de Catalina L in Dulciuri, 24 Aug 2018 | 3185 vizualizari

 

Ce-mi plac briosele de casa si acesta reteta japoneza este minunata.
O reteta foarte simpla de facut, cel mai greu este de cantarit cu precizie ingredientele.
Reteta se  prepara in 2 etape : aluatul Tangzhong la inceput si briosa apoi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/briosa-hokkaido-japon.html

 

INGREDIENTE

Aluat Tangzhong :

  • 63 ml de apa
  • 63 ml de lapte
  • 25 g de faina

Briosa :

  • 270 g de faina
  • 28 g de lapte
  • 25 g de unt
  • 43 g de zahar
  • 4 g de sare
  • 5 g de lapte praf
  • 6,5 g de drojdie uscata
  • 30 g de smantana
  • 43 g de ou batut
  • 93 g de aluat tangzhong
  • ou batut pentru uns, zahar perlat pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa Hokkaido (Japon):

Aluat Tangzhong :

Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina.

Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel.

Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.

 

Briosa :

Intr-un castron sau in bolul robotuui puneti toate ingredientele in afara de unt. Framantati 5 minute, adaugati untul in bucati si framantati inca 5 minute. Dublati timpul de framantat daca framantati cu mana.

Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.

Degazati aluatul si impartiti-l in 3.

Intindeti fiecare bucata cu un rulou in dreptunghi. Pliati spre centru marginile si rulati.

Veti obtine 3 rulouri.

Puneti rulourile intr-o tava de chec unsa.

Acoperiti si lasati sa creasca 1 ora.

Ungeti cu ou batut.

Dati la cuptorul incalzit timp de 25 minute, la 180°C.

Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril.

Taiati-o felii si serviti cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa Hokkaido (Japon)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone