O reteta dulce cu mult zahar si cu mult unt, o specialitate din regiunea franceza Ardennes.
Este denumita « Galette à suc’ » si are si o confrerie, atentie deci hi hi nu trebuie in nici un caz confundata cu tarta cu zahar sau cu placintele moderne cu zahar de astazi.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-zahar.html
Pentru 2 placinte:
Garnitura : pentru 2 placinte
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati.
Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele.
Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si nu mai este lipicios.
Am adaugat un pic de faina, era prea lipicios.
Acoperiti si lasati sa creasca timp de 45 de minute.
Framantati din nou si lasati din nou sa creasca timp de 45 de minute.
Impartiti aluatul si faceti 2 bile.
In 2 tave unse cu ulei intindeti aluatul cu mana si faceti 2 forme rotunde de 25 de cm.
Incalziti cuptorul la 210 °C.
Ungeti cu ou batut (eu am uitat).
Puneti bucatele de unt (infingeti-le usor in aluat si puneti zahar deasupra).
Presarati deasupra zahar tos fin.
Dati la cuptor timp de 11-13 minute maxim - 13 minute pentru mine.
O placinta simpla, inedita si foarte foarte buna.