Prajitura cu iaurt este un desert ieftin, rapid si familial.
Se spune c-a aparut in 1950 in Franta, datorita generalizarii consumuilui de iaurt dupa al 2-lea razboi mondial.
Ingredientele de baza sunt : iaurt, faina, zahar, ulzi, oua si praf de copt.
Binenteles ca putem inlocui uleiul cu unt si c-o putem ameliora cu fructe, ciocolata, rom, vanilie etc.
Eu am folosit fructe de sezon capsuni , cacao amara si am decorat-o cu dulceata de lapte sau dulce de leche.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/prajitura-cu-iaurt-cacao-si-capsuni.html
Pentru decor:
Incalziti cuptorul la 180°C.
Bateti albusurile spuma cu un varf de sare.
Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia.
Incorporati iaurtul, adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati cacaua si uleiul.
Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.
Incorporati albusurile spuma treptat amestecand de sus in jos.
Cum mi se parea un pic gros am adaugat un pic de smantana lichida.
Varsati in forma unsa si decorati cu capsuni taiate in 2.
Dati la cuptor timp de 30-35 minutes.
Prajitura este coapta cand lama cutitului iese curata.
Scoateti pe un grill si lasati sa se raceasca.
Am decorat cu zahar pudra roz si cu dulceata de lapte.
Taiati-o in portii si serviti-o cu capsunile ramase.