Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura

de Catalina L in Prajituri, 20 Iun 2018 | 3002 vizualizari

 

Foarte simplu si rapid de facut si aroma de tonka este inegalabila.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/rulada-de-ciococolata-cu-frisca-tonka.html
Boabele de tonka sunt, de fapt, semințele unui fruct produs de arborele Cumaru, care crește în țările din nordul Americii de Sud. 
Pastaile de Tonka se folosesc fie intregi, in infuzii fierbinti (lapte, smantana lichida), urmand a fi scoase inainte de folosirea lichidului parfumat, fie sub forma de pulbere fina, dupa ce sunt rase pe razatoarea cu gauri mici (cum ar fi de exemplu, razatoarea pentru nucsoara). In preparate reci, cum ar fi inghetata, pastaile de Tonka ofera un gust de caramel si miere, iar in preparate fierbinti aroma este de vanilie si migdale. (surse: http://www.pastaidevanilie.ro.html, http://ciocolatasivanilie.ro/)

 

INGREDIENTE

Biscuit cu ciocolata :

  • 3 oua
  • 70+20 g de zahar
  • 25 g de faina
  • 25 de pudra de cacao
  • sare

Frisca:

  • 200 ml de smantana lichida
  • 1 picatura de concentrat de vanilie
  • 2 linguri zahar

Sirop :

  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri sirop de capsuni
  • 1 boaba/pastaie tonka

Decor:

  • 100 g de zmeura
  • zahar pudra roz
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura:

Preparam biscuitul :

Incalziti cuptorul la180° C.

Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar.

Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul.

Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Puneti aluatul uniform pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 minute.

Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care s-a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.

Preparati frisca:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam treptat zaharul, punem vanilia si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Păstrați la rece.

Montam rulada:

Amestecati siropul de capsuni cu apa si dati prin razatoare boaba de tonka. Desfacem rulada din hartia de copt .

Intindem biscuitul, imbibati-l cu siropul pregatit.

Punem deasupra frisca si zmeura (pastrati un pic de zmeura pentru decorul final).

Rulam cu grija. Strangem rulada in hartia de copt si o dam din nou la frigider 2-3 ore.

Decorati inainte de a servi.

Taiati marginile, pudrati cu zahar si decorati cu zmeura.

 Serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si piersici