Foarte simplu si rapid de facut si aroma de tonka este inegalabila.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/rulada-de-ciococolata-cu-frisca-tonka.html
Boabele de tonka sunt, de fapt, semințele unui fruct produs de arborele Cumaru, care crește în țările din nordul Americii de Sud.
Pastaile de Tonka se folosesc fie intregi, in infuzii fierbinti (lapte, smantana lichida), urmand a fi scoase inainte de folosirea lichidului parfumat, fie sub forma de pulbere fina, dupa ce sunt rase pe razatoarea cu gauri mici (cum ar fi de exemplu, razatoarea pentru nucsoara). In preparate reci, cum ar fi inghetata, pastaile de Tonka ofera un gust de caramel si miere, iar in preparate fierbinti aroma este de vanilie si migdale. (surse: http://www.pastaidevanilie.ro.html, http://ciocolatasivanilie.ro/)
Biscuit cu ciocolata :
Frisca:
Sirop :
Decor:
Preparam biscuitul :
Incalziti cuptorul la180° C.
Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar.
Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul.
Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati treptat albusurile batute spuma.
Puneti aluatul uniform pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 minute.
Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care s-a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.
Preparati frisca:
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam treptat zaharul, punem vanilia si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.
Păstrați la rece.
Montam rulada:
Amestecati siropul de capsuni cu apa si dati prin razatoare boaba de tonka. Desfacem rulada din hartia de copt .
Intindem biscuitul, imbibati-l cu siropul pregatit.
Punem deasupra frisca si zmeura (pastrati un pic de zmeura pentru decorul final).
Rulam cu grija. Strangem rulada in hartia de copt si o dam din nou la frigider 2-3 ore.
Decorati inainte de a servi.
Taiati marginile, pudrati cu zahar si decorati cu zmeura.
Serviti!