Desert flan (budinca) pariziana

de Catalina L in Prajituri, 21 Oct 2018 | 4072 vizualizari

 


Ce-mi place acest desert.
O consider ca una din prajiturile mele preferate.
O gasiti in toate 'boulangeriile' din Paris simpla sau cu fructe.
Este simpla si economica, reteta de baza continea numai: oua, zahar, faina si lapte.
Astazi intalnim diferite variante, cu fructe proaspete sau uscate, cu nuca de cocos...- vezi toate retele mele de flan aici .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 150 g de zahar
  • 90 g de maïzena (amidon de porumb)
  • 25 cl de lapte de cocos (sau 15 cl de smantana lichida)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan (budinca) pariziana:

Incalziti cuptorul la 180° C.

Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit.

Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de vanilie si miezul recuperat.

Aduceti la fierbere.

Intre timp bateti bine ouale cu zaharul, adaugati amidonul de porumb diluat in laptele de cocos.

Amestecati bine si turnati deasupra laptele fierbinte amestecand in continuu.

Varsati compozitia in oala cu fund dublu si puneti pe foc mic.

Amestecati si lasati sa se-ngroase.

Ungeti un vas pentru cuptor (24- 26 cm ) si varsati compozitia.

Coaceti 40 - 50 minute, o coaja frumoasa se va forma la suprafata.

Lasati sa se raceasca complet si dati la rece timp de cate ore inainte de a servi.

Bun flan !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan (budinca) pariziana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale si crema ganache