Desert flan (budinca) pariziana

de Catalina L in Prajituri, 21 Oct 2018 | 3824 vizualizari

 


Ce-mi place acest desert.
O consider ca una din prajiturile mele preferate.
O gasiti in toate 'boulangeriile' din Paris simpla sau cu fructe.
Este simpla si economica, reteta de baza continea numai: oua, zahar, faina si lapte.
Astazi intalnim diferite variante, cu fructe proaspete sau uscate, cu nuca de cocos...- vezi toate retele mele de flan aici .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 150 g de zahar
  • 90 g de maïzena (amidon de porumb)
  • 25 cl de lapte de cocos (sau 15 cl de smantana lichida)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan (budinca) pariziana:

Incalziti cuptorul la 180° C.

Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit.

Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de vanilie si miezul recuperat.

Aduceti la fierbere.

Intre timp bateti bine ouale cu zaharul, adaugati amidonul de porumb diluat in laptele de cocos.

Amestecati bine si turnati deasupra laptele fierbinte amestecand in continuu.

Varsati compozitia in oala cu fund dublu si puneti pe foc mic.

Amestecati si lasati sa se-ngroase.

Ungeti un vas pentru cuptor (24- 26 cm ) si varsati compozitia.

Coaceti 40 - 50 minute, o coaja frumoasa se va forma la suprafata.

Lasati sa se raceasca complet si dati la rece timp de cate ore inainte de a servi.

Bun flan !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan (budinca) pariziana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere