Desert briosa bulgara

de Catalina L in Dulciuri, 9 Apr 2018 | 3670 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Particularitatea acestei briose este de a împărți aluatul în bile, de a le etala in discuri subțiri și de a le pune unul peste celălalt, ungandu-le fiecare cu unt topit.
Este delicioasa si frumos de facut.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/briosa-bulgara.html

 

INGREDIENTE

  • 350 - 380 g de faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 15 ml de lapte cald + ou -
  • 1/2 lingurita de sare
  • 80 g de zahar
  • 25 g de unt moale
  • 60 g de unt topit
  • 1 ou +1 albus
  • coaja de lamaie sau portocala
  • pudra de vanilie
  • 50 g de fulgi de ciocolata
  • sirop de fructe de care aveti (al meu era de kumkuat)
  • 1 galbenus de ou
  • zahar perlat (facultativ)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa bulgara:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca 10-15 minute. Trebuie sa obtineti un aluat moale usor lipicios. Am adaugat un pic de faina. Acoperim si lasam sa creasca 1h 30.

Infăinăm suprafața de lucru. Se degazează aluatul și-l impartim in 10 bile.

Acoperiti-le si lasati-le sa creasca 15 minute.

Intindeti treptat fiecare bila de aluat, ungeti-o cu unt topit.

Puneti-le una peste alta, rulati si formati un rulou gros.

Intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Presarati peste aluat fulgii de ciocolata.

Rulati, veti obtineti un rulou lung pe care-l inchideti in forma de cerc.

Puneti-l pe o tava acoperita de hartie de copt.

Taiati conturul ca-n poza, acoperiti si lasati sa creasca inca 30 minute.

Ungeti cu galbenusul de ou batut.

Decorati dupa preferinta.

Dati la cuptorul incalzit la 200°C, timp de 10 minute, apoi modificati la 180°C si lasati timp de 25 - 30 minute in functie de cuptorul dvs. 

Scoateti din cuptor si ungeti-o pe toata suprafata cu sirop de fructe.

Lasati sa se raceasca pe un gril.

Poftiti la brioşă  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa bulgara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura gemi de placere