Desert churros spanioli de casa

de Catalina L in Dulciuri, 28 Oct 2018 | 4237 vizualizari

 

Churros este o patiserie spaniola foarte populara si raspandita.
Iata o reteta etonanta, eu ma gandeam ca se fac cu aluat de gogosi, dar aluatul folosit este un aluat oparit numit pâte à choux.
Nu sunt usor de facut, va previn va trebuie un posh de calitate si rezistent.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/churros-spanioli-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de apa
  • 225 g de faina
  • sare
  • 2 oua
  • 60 g de unt
  • zahar vanilat, ciocolata
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert churros spanioli de casa:

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul.

Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina. 

Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a obține o pastă omogenă. 

Continuati sa amestecati la foc mic pentru a usca bine aluatul, pana formeaza o minge si se deslipeste de lingura de lemn si de peretiii vasului.

Se lasa sa se răcească câteva minute.

Se toarnă ouale treptat si se amesteca viguros cu lingura de lemn. 

Puneti crema intr-un posh si formati batoane.

Depuneti-le direct in uleiul incalzit.

Taiati-le cu mana sau cu o foarfeca de bucatarie.

Gatiti-le pe toate partile, scoateti-le pe o hartie absorbanta si dati-le prin zahar vanilat.

Pueti inmuia un capat in ciocolata sau in @nuttela topita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert churros spanioli de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri