Churros este o patiserie spaniola foarte populara si raspandita.
Iata o reteta etonanta, eu ma gandeam ca se fac cu aluat de gogosi, dar aluatul folosit este un aluat oparit numit pâte à choux.
Nu sunt usor de facut, va previn va trebuie un posh de calitate si rezistent.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/churros-spanioli-de-casa.html
Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul.
Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina.
Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a obține o pastă omogenă.
Continuati sa amestecati la foc mic pentru a usca bine aluatul, pana formeaza o minge si se deslipeste de lingura de lemn si de peretiii vasului.
Se lasa sa se răcească câteva minute.
Se toarnă ouale treptat si se amesteca viguros cu lingura de lemn.
Puneti crema intr-un posh si formati batoane.
Depuneti-le direct in uleiul incalzit.
Taiati-le cu mana sau cu o foarfeca de bucatarie.
Gatiti-le pe toate partile, scoateti-le pe o hartie absorbanta si dati-le prin zahar vanilat.
Pueti inmuia un capat in ciocolata sau in @nuttela topita .