Vara este ideal, putem diversifica acest desert cu fructele dorite.
Este de obicei compus din smantana, lapte, zahar si parfumat cu vanilie. Se adauga gelatina pentru a obtine o crema ferma.
De data aceasta l-am facut numai cu lapte, este mai putin cremos dar mai dietetic.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/pana-cotta-cu-lapte-si-capsuni.html
Spalati si curatati capsunile.
Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece.
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece.
Intr-o oala adanca puneti la fiert laptele cu cele 60 g de zahar.
Amestecati si cand ajunge la fierbere luati de pe foc.
Adaugati gelatina stoarsa bine, vanilia si amestecati pana se topeste.
Puneti un pic de capsuni taiate in verine.
Varsati apoi laptele deasupra.
Lasati sa se raceasca la temperatura ambianta, apoi dati la rece cel putin 3 ore.
Cand panna cotta este legata, puneti deasupra capsunile ramase.