Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier

de Catalina L in Prajituri, 7 Oct 2018 | 2916 vizualizari

 

 Astazi o prajitura delicioasa, specialitate franceza din insula Noirmoutier.
Aceasta insula situata in departementul Vendée este celebra datorita soselei care o leaga de continent.
Pasajul du Gois care leagă leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, Franța, este zilnic acoperit de apă, ca urmare a fenomenului de maree, șoseaua fiind deschisă. Din 1971 exista si un pod.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-gem-de-zmeura-si-bezea.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 180 g de faina
  • 100 g de migdale in pudra
  • 100 g de zahar pudra
  • 90 g de unt la temperatura ambianta
  • esenta vanilie
  • 1 ou

Garnitura:

  • 150 g de gem de zmeura

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 80 g de zahar pudra
  • 80 g de zahar tos

migdale feliate pentru decor

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier:

Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul.

Amestecati, adaugati apoi oul si framantati rapid pana obtineti un aluat.

Intindeti-l cu mana intr-o tava unsa 25/25 cm.

Dati la rece tava cel putin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la180 °C si intindeti gemul de zmeura.

Bateti albusurile spuma incorporand treptat zaharurile.

Etalati bezeaua obtinuta cu un posh peste gem.

Decorati cu migdale feliate.

Dati la cuptor timp de 35-40 minute.

Lasati sa se raceasca, apoi taiati in portii.

Bun desert !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata