"picnicul bucatarasilor"
In loc de un clafoutis mare familial am facut portii individuale.
Mi-au placut tare cum au iesit, chiar frumoase si gustoase au fost.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/mini-clafoutis-cu-mere-si-pere.html
Incalziti cuptorul la 180°C.
Curatati fructele si taiati-le in cuburi.
Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute.
Adaugati scortisoara, amestecati si dati deoparte.
Bateti ouale.
Amestecati amidonul de porumb cu zaharul, cu pudra de vanilie sau cu semintele extrase din pastaia de vanilie si cu un varf de sare.
Amestecati cu ouale batute si incorporati treptat smantana si laptele amestecand.
Ungeti cu unt o forma de muffins.
Turnati compozitia si adaugati deasupra fructele racite.
Dati la cuptor timp de 30 minute.
Lasati sa se raceasca si scoateti din forme.
Decorati cu zahar pudra si cu migdale feliate prajite.
Chiar si mai bune a 2a zi dupa o noapte la rece.
Bun desert!
1
reteta pentru 20 de muffins