Pariziene cu crema de vanilie

de Criss in Dulciuri, 19 Feb 2014 | 24221 vizualizari

 

Azi va aduc aceste cornuri pufoase, aromate, umplute cu crema de vanilie. Din pacate nu sunt deloc dietetice. :D Dar mai nou gatesc cate doua feluri de mancare, Dukan si ne-Dukan si la fel si deserturi, ca sa nu raman eu doar cu poftele. :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -70 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • -4 oua
  • -180 g zahar
  • -400 ml lapte
  • -80 g faina
  • -2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema de vanilie:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.

Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de crema, se pliaza si se preseaza cu gedetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.

Pentru crema

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa budinca sa se raceasca, dupa care se pot umple cornurile.

Se pun in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se mai lasa 15 minute dupa care se pun in cuptor. Se coc 30-35 minute, pana se rumenesc. Partea proasta e ca din unele cornuri mi-a curs umplutura, insa tot a ramas suficienta.

Foarte bune si pufoase. Totusi mie varianta cu mere mi-a placut cel mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema patisera