Kibbeh libanez

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 7745 vizualizari

 

O alternativă vegetariană a celebrului kibbeh libanez cu carne. 
Kibbeh este un fel de mâncare din bucătăria levantina (libaneza, siriană, etc.). Este sub forma unei piftele alungite. Se compune dintr-o pastă de carne tocată și bulgur.
Este o reteta de post foarte buna  (data viitoare as adauga un pic de cascaval ras :) ). 
 

 

INGREDIENTE

  • 150g bulgur
  • 1 vânătă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • ½ linguriță praf de ardei iute (opțional)
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • sare și piper
  • 2 linguri de făină
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh libanez:

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul. 

In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.

Formam bile si le alungim usor.

Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile.  Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.

Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

bulgurul trebuie scurs foarte bine pentru a evita surplusul de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh libanez" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci