Un gratin de conopida original, parfumat cu curry si aromat cu bacon.
De ce o reteta "galbena"?
Pentru ca luna martie este colorată in galben in toata lumea- este luna de informare si de lupta impotriva endometriozei.
Endometrioza este considerată un fel de ”cenuşăreasa” a bolilor ginecologice, deoarece nici în momentul de faţă, cu tot progresul ştiinţific, medicina nu a reuşit să ofere o explicaţie completă şi logică pentru aceasta afecţiune.
Endometrioza este o boală progresivă, care afectează 10-15% din femei în timpul anilor de reproducere şi a doua cea mai frecventă cauza a infertilititatii. 30% până la 40% din femeile cu endometrioză fiind infertile.
Durerea fizică alături de cea sufletească, dată de incapacitatea de a avea copii, aduc cu sine depresie, oboseală, apatie, izolare.
(vezi mai multe aici )
Pentru sosul béchamel:
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).
Preparati sosul béchamel:
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat.
Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras, pudra de curry și se ia de pe foc..
Infasurati buchetelele de conopida in bacon.
Intr-o tava unsa varsati sosul cu curry si depuneti conopida.
Presarati un pic de cascaval ras. Dati la cuptor la 220° C pentru 15 min.
Serviti cald.
Pofta Buna !!!
1
Puneti cateva minute conopida cruda in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.