Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine si consistenta.
Nu-i nevoie să-nmuiați inainte lintea. Spălați-o bine.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul .
Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute .
Se acoperă cu apă, se adaugă sosul de roșii si se amestecă .
Se adaugă cimbrul, dafinul, boia de ardei , sare și piper.
Se pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.
Se mai adaugă apă, dacă este necesar și se amestecă din când în când .
Verificati de sare si piper.
Serviti cald.
Poftă .Buna!
Alte retete cu linte.
Pofta Buna !!!
1
puteti s-o acompaniati cu mamaliga