Politistul Godina este o dovada ca se poate.
Particip si eu la acest concurs.... cred ca cu un pic de rom totul se poate :))
Va propun o reteta de pui marinat in ROM originara din Rep. Dominicana.
Chiar daca pozele nu sunt foarte reusite va asigur ca este excelenta !!
Punem pe foc mic romul si-l flambam.
Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.
Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul.
Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider.
Se usucă bucățile de pui cu prosoape de hartie.
Se adaugă sare și piper și-l rulam în făină.
Se încălzește cuptorul la 200 ° C.
Punem prosoape de hârtie pe fundul unui vas de copt.
Se încălzește uleiul intr-o tigaie.
Prăjiti carnea de pui in uleiul incins timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeste.
Depuneti puiul in vasul de copt si dati la cuptor pana când carnea este gătită -20 de minute pentru mine.
Se serveste imediat cu orez sau salata verde.
Pofta Buna!
1
timpul la cuptor depinde de marimea bucatilor de pui