Pui marinat in rom Godina

de Catalina L in Pui, 29 Feb 2016 | 3543 vizualizari

 

Politistul Godina este o dovada ca se poate.
Particip si eu la acest concurs.... cred ca cu un pic de rom totul se poate :))
Va propun o reteta de pui marinat in ROM originara din Rep. Dominicana.
Chiar daca pozele nu sunt foarte reusite va asigur ca este excelenta !!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui tăiat în bucăți,
  • 4 linguri rom
  • 4 linguri suc de lămâie verde
  • 4 linguri sos de soia,
  • 5-6 linguri de ulei
  • făină
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat in rom Godina:

Punem pe foc mic romul si-l flambam. 

Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie.

Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu amestecul. 

Marinati puiul 2 ore la temperatura camerei sau 4 ore la frigider. 

Se usucă bucățile de pui cu prosoape de hartie. 

Se adaugă sare și piper și-l rulam în făină. 

Se încălzește cuptorul la 200 ° C.

Punem prosoape de hârtie pe fundul unui vas de copt. 

Se încălzește uleiul intr-o tigaie. 

Prăjiti carnea de pui in uleiul incins timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana se rumeste.

Depuneti puiul in vasul de copt si dati la cuptor pana când carnea este gătită -20 de minute pentru mine.

Se serveste imediat cu orez sau salata verde.

 Pofta Buna!

TIPS-URI

1

timpul la cuptor depinde de marimea bucatilor de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat in rom Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Merisor 1

02.03.2016, 10:09

Ce interesanta este marinarea!

Ksenya 1

02.03.2016, 10:27

interesant,trebuie sa ma aprtovizionewz cu Rom

anca_rm 1

02.03.2016, 13:24

interesanta varianat de imbatare a puiul , cred ca se fragezeste tare bine

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu inimi si pipote