Gratin de cartofi cu carne

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2016 | 3044 vizualizari

 

In franceza acest fel de mancare se numeste "Hachis parmentier". Este compus din vianda tocata (hachée) si piure de cartofi.
Numele lui vine de la Antoine-Augustin Parmentier - farmacist și agronom francez, unul dintre primii specialiști în nutriție, dietetică și igienă alimentară.
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/gratin-de-cartofi-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 350 g de carne de vita tocata
  • 300 g de carne de porc tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • lapte pentru piure
  • 100 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu carne:

Curatati morcovii si taiati-i rondele.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea  si reveniti totul pana se evapora apa. 

Adaugati sucul de rosii, bulionul diluat intr-un pahar cu apa si ierburile.

Puneti sare, piper si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.

Scoateti ierburile(frunza de dafin).

Se curata și se taie cartofii in bucati.

Se pun la fiert in apă cu sare.

Se fierb 20-25 de minute pana cand intra varful cutitului in ei.

Se pun cartofii în castronul robotului cu un pic de apa de la fiert. Amestecati.

Adaugati laptele progresiv amestecand pana cand obtineti consistenta dorita de piure. Condimentati.

Incalziti cuptorul la 220°C.

In vasul pentru cuptor puneti compozitia cu carne.

Acoperiti cu piure si presarati deasupra cascaval ras.

Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.

Serviti cald acompaniat de o salata verde.

Alta reteta asemanatoare : Parmentier de rata

 

TIPS-URI

1

reteta sos de rossi de casa aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/02/sos-de-rosii-pizza-paste-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu sos de ceapa si morcov