Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI127
Retete

Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

In Dulciuri la 11 Feb 2016

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă. Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine. Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine. Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt. Se bat...

Gogosi

In Dulciuri la 9 Feb 2016

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron....

Placintele "galette des rois" cu fructe de padure

In Dulciuri la 8 Feb 2016

Incepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda...

Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

In Mancaruri cu carne la 7 Feb 2016

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).  Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați în frigider timp de 3 ore. Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte...

Pavlova cu fructe de padure

In Dulciuri la 6 Feb 2016

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat. Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul. Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam. Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie. Tapetam o tava cu...

Curry de vinete in sos dulce acrisor de rosii

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2016

Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute.   Adaugati condimentele si amestecati.    Se toarnă sosul de rosii ( de...

Rulada cu lemon curd si bezea

In Dulciuri la 30 Ian 2016

Preparare Lemon Curd:  Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa-...

Chiftelute de ton in Bento

In Ton la 29 Ian 2016

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.  Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina.  Faceti bile mici si le treceti prin făina.  Într-un wok sau...

Samosa cu carne de vita

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata. Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru. Se...

Briosa portugheza - Bolo Rei

In Dulciuri la 24 Ian 2016

Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . Între timp, batem untul cu zaharul, adaugam coaja de portocala si de lamaie si...

Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

In Mancaruri cu carne la 23 Ian 2016

Pregătiți piureul de dovleac:  Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii. Se taie cubulete.  Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere.  Scurgem legumele (pastram apa).  Mixam legumele,...

Placinta cu somon

In Somon la 23 Ian 2016

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi, si puneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte. Puneti somonul taiat fasii in mijloc pe partea netaiata. Asezati deasupra fasii de ardei rosu. Presarati cascavalul ras. Puneti deasupra...

Prajitura cu banane si nuca de cocos

In Dulciuri la 20 Ian 2016

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine).  Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos. Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava...

Ciocolatele cu chips de banana

In Dulciuri la 20 Ian 2016

Topiți ciocolata neagra în bain marie sau in cuptorul cu microunde. Punem compozitia calda pe foaia de napolitana, intindem bine pe toata suprafata (am acoperit numai 2/3 din foaie). Intre timp topiti ciocolata alba, adaugati colorantul si amestecati. O depuneti peste ciocolata...

Piept de curcan cu sos curry - reteta rapida

In Mancaruri cu carne la 19 Ian 2016

Rumenti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti carnea taiata din nou in tigaie, sare, piper si reveniti bine cubuletele pe toate partile. Adăugați sosul curry.  Cu ajutorul laptelui curățati bine borcanul si varsati peste sosul cu...

Pui la punga la cuptor

In Pui la 17 Ian 2016

incalziti cuptorul la 200°C. Desfaceti punga,  introduceti puiul si o parte din ierburi ( n-am pus totul, numai 2/3). Amestecati usor, pentru ca puiul sa fie bine acoperit pe toate partile. Adaugati 60 cl de apa si inchideti punga. Dati la cuptor pentru 1h10 minute. ...

Mancarica de mazare verde

In Mancaruri de legume la 17 Ian 2016

Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon. Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul. Adaugam apoi mazarea verde, boia dulce și se revine totul cateva minute. Diluati bulionul de tomate intr-un pahar de apa....

Gratin de cartofi Dauphinois

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2016

Se curata cartofii, se spala si se taie în felii subțiri.  Nu spalați  feliile de cartofi odată tăiate. Curatati usturoiul si taiati cateii in doua in lungime.  Freacati bine vasul de copt cu cateii de usturoi.  Ungeti vasul de copt cu unt și puneti...

Pastrama din piept de pui

In Mezel de casa la 10 Ian 2016

Carnea se va macera in 2 pasi : Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul. Pieptul de pui fara piele se spala bine - se pune int-o cratita cu capac. Turnati...

Coronita cu carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

Intindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati cârnaciorii in fasiile de aluat. Asezati-i pe o hartie de copt în jurul unei castronel...

Bradut cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

Intindem foaia de aluat de foietaj. Decupam bradutul si-l punem pe o foaie de copt . Taiem ramurile, punem bucatele de somon deasupra . Le răsucim ușor. Se incalzeste cuptorul la 180 °.Se amesteca gălbenușul de ou cu 2 lingurite de lapte rece. Ungem bradutul cu...

Guguluf imperial cu stafide si rahat

In Dulciuri la 6 Ian 2016

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou. Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza. Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul. Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos....

Placinta "galette des rois"

In Dulciuri la 5 Ian 2016

Incepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda...

Macarons de ciocolată

In Dulciuri la 2 Ian 2016

Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin. Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se întăresc bine. Punem 20 de picaturi de colorant rosu si amestecam.  Se presara treptat peste...

Turta dulce cu dovleac si alune

In Dulciuri la 1 Ian 2016

Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte).  L-am  taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat.  Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia, condimentele, sarea și treptat ouăle.  Adaugam piureul de dovleac, si amestecăm bine.  Se...

Sarmale cu ficat de pasare si varza murata

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2015

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam ficatul de pasare taiat bucatele. Il calim bine pe toate partile, adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii, amestecam. Lasam pe foc pana cand apa se evapora. Punem orezul fiert, patrunjelul tocat si susanul....

Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200

In Dulciuri la 27 Dec 2015

Tiramisu reţetă originală Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase. Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute. La sfarsit punem ciocolata amaruie. A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am...

Portocale înghețate

In Dulciuri la 27 Dec 2015

Se spală fructele. Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa. Rezervați portocalele și capacelele la frigider. Radeti coaja clementinei. Sucul si pulpa le strecurati printr-o sita apasand bine. Turnati sucul obtinut intro cratita, puneti pulpa fructelor presata,...

Piure de dovleac

In Mancaruri de post la 16 Dec 2015

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete.  Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere.  Scurgem legumele (pastram apa ).  Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara,...

Supă cu 2 fasole (boabe si verde)

In Supe la 16 Dec 2015

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.  Curatati morcovul si taiati-l rondele. Se pune la prajit ceapa si usturoiul. Dacă utilizați fasole uscata, puneti-o o seara inainte la-nmuiat. Schimbati apa si gatiti-o a doua zi timp de de 30 de minute. Cand ceapa si usturoiul...

Afisate 781 - 810 din 1005 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]