- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI387
Retete

Chec cu ciocolata

In Prajituri la 30 Ian 2014

Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba. Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare. Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor...

Paine de casa cu iaurt

In Piine la 29 Ian 2014

Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru. Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea. Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul. Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute. Turnam apoi...

Rigatoni cu sos de rosii

In Paste la 29 Ian 2014

Punem apa la fiert .Cand a inceput sa fiarba,punem sare si pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj( circa 11 minute) . Separat curatam ceapa,o spalam si o calim in ulei.Adaugam usturoiul curatat si zdrobit,sucul de rosii .Dam la foc mic si lasam sa scada tot sosul,ajungand...

Orez cu pasta de ardei

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2014

Spalam ardeiul, il curatam de seminte si il taiem julienne. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam cat mai marunt. Punem ulei in tigaie si calim ardeiul impreuna cu ceapa .Adaugam sare,piper dupa gust si lasam sa se caleasca. Cand s-au calit le punem cu tot cu ulei in paharul de la...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2014

Incepem prin a face aluatul pentru chiftelute:   Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare. Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si ii lasam putin sa se raceasca.II amestecam cu ouale ,carnea,condimentele si usturoiul pisat. Din...

Ciuperci in sos cremos cu mustar

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2014

Ciupercile le curatam,le spalam si le feliem. Le calim in putin ulei.Punem sare (astfel ele is vor lasa apa mai repede) . Usturoiul il curatam si il calim impreuna cu ciupercile. Cand au lasat intreaga apa adaugam vinul putin cate putin si amestecam incet cu o lingura de lemn. Separat...

Salam de biscuiti reteta cu alune de padure ( fara foc)

In Dulciuri la 27 Ian 2014

Salam de biscuiti reteta Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana ce devine ca o crema . Adaugam ouale, cacaua si mixam in continuare . Separat maruntim biscuitii impreuna cu alunele de padure ( Eu le-am maruntit cu ajutorul robotului  )  Adaugam biscuitii si...

Spaghete cu gust viu

In Spaghete la 27 Ian 2014

Usturoiul il curatam il taiem in doua si il punem la calit in putin ulei de masline.Adaugam sucul de rosii si lasam sa scada la foc mic pana ce devine un sos gros . Ciupercile le spalam,le curatam si le feliem.Le punem la calit cu sare pana ce lasa toata apa.Adaugam apoi tonul maruntit...

Chiftelute la cuptor

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2014

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Adaugam carnea tocata,mararul,ouale si condimentam. Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la rece . Facem din compozitie...

Cartofi cu maioneza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2014

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii amestecam cu maioneza si condimente. Tapetam o tava cu hartie de copt ,punem cartofii si ii dam la cuptor la 200 grade...

Prajitura cu portocala si ciocolata

In Prajituri la 16 Ian 2014

Punem ouale si zaharul intr-un bol si mixam bine. ( nu este nevoie ca zaharul sa fie topit integral) Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam untul racit si sucul de portocala la compozitia de oua si mixam in continuare.( eu am obtinut 120 ml suc de la 2 portocale) Faina o...

Budinca de cartofi cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2014

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat branza o dam prin razatoare. Ouale le amestecam cu smantana si marar. Cand cartofii s-au fiert,ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava unsa cu unt. Peste cartofi punem un strat...

Gogosi umplute

In Dulciuri la 12 Ian 2014

Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar. Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar. Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit...

Briose

In Prajituri la 10 Ian 2014

Se mixeaza bine ouale cu zaharul. Adaugam uleiul,laptele,faina,praful de copt si mixam in continuare. La urma adaugam cacaua si amestecam bine. Punem din compozitie in forma de briose. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Cand s-au racit pudram cu zahar pudra .

Chocolate crinkles

In Dulciuri la 9 Ian 2014

Mixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa. Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar si amestecam.Punem si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea si amestecam in...

Tort cu clatite

In Torturi la 8 Ian 2014

Facem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe ambele parti. Procedam astfel pana ce terminam aluatul. Separat topim ciocolata impreuna cu frisca...

Coronita cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2014

Incepem prin a prepara aluatul. Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul. Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic. Acoperim bolul si...

Rigatoni cu piept de pui

In Paste la 7 Ian 2014

Pieptul de pui ii spalam si il taiem fasii . Ardeiul il spalam,il curatam de seminte si il taiem cuburi mari. Jumatatea de ceapa curatata,spalata o tocam cat mai marunt. Punem o tigaie la foc potrivit.Adaugam ulei si calim ceapa .Cand ceapa a inceput sa capete o culoare aurie adaugam...

Prajitura cu morcovi

In Prajituri la 7 Ian 2014

Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici. Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam. La urma adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara. Amestecam bine totul....

Chifle

In Piine la 6 Ian 2014

Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald. Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul . Framantam cel putin 15 minute.Cu cat...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2014

Conopida o spalam si o rupem buchetele.O fierbem in apa cu sare pentru cateva minute.Dupa care o scurgem de apa . Feliile de kaizer le taiem in fasii si le calim in putin ulei. Intr-un bol amestecam ouale,laptele si smantana.Se adauga sare dupa gust. Ungem un vas pentru cuptor cu ulei de...

Cartofi la cuptor

In Porc la 30 Dec 2013

Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri. Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul. Cartofii cand...

Crochete cu brinza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2013

Amestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin pesmet amestecat cu marar. Prajim crochetele pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un...

Rulada cu ganache de ciocolata

In Prajituri la 30 Dec 2013

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu ulei. Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam...

Biscuiti cu nutella

In Dulciuri la 29 Dec 2013

Punem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg. Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare . Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si decupam forme ( eu am decupat in forma de ursuleti) sau faceti bilute din aluat si apoi le turtiti usor cu...

Estonian Kringel

In Dulciuri la 18 Noi 2013

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat ,...

Spirale ( de post)

In Mancaruri de post la 17 Noi 2013

Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute. Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana...

Prajitura cu frisca si piersici

In Prajituri la 13 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugam faina amestecata in prealabil...

Penne cu pesto alla genovese

In Penne la 12 Noi 2013

  Incepem prin a prepara sosul.   Spalam busuiocul si il uscam cu grija cu ajutorul unui servet de hartie.   Usturoiul il curatam de coaja si il pisam cu putina sare.   Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si...

Mămăligă cu unt

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2013

Punem apa cu sare la fiert.Punem putin malai si lasam sa inceapa sa fiarba.Adaugam treptat malai amestecam in continuu pana obtinem o mamaliga de consistenta smantanei. Punem in farfurie felii potrivit de groase de unt.Presaram sare si asezam deasupra un strat de mamaliga.Untul se va topi...

Afisate 421 - 450 din 703 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]