Mixam bine ouale cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba.
Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor...
Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru.
Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea.
Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul.
Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute.
Turnam apoi...
Punem apa la fiert .Cand a inceput sa fiarba,punem sare si pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj( circa 11 minute) .
Separat curatam ceapa,o spalam si o calim in ulei.Adaugam usturoiul curatat si zdrobit,sucul de rosii .Dam la foc mic si lasam sa scada tot sosul,ajungand...
Spalam ardeiul, il curatam de seminte si il taiem julienne.
Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam cat mai marunt.
Punem ulei in tigaie si calim ardeiul impreuna cu ceapa .Adaugam sare,piper dupa gust si lasam sa se caleasca.
Cand s-au calit le punem cu tot cu ulei in paharul de la...
Incepem prin a face aluatul pentru chiftelute:
Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare.
Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si ii lasam putin sa se raceasca.II amestecam cu ouale ,carnea,condimentele si usturoiul pisat.
Din...
Ciupercile le curatam,le spalam si le feliem.
Le calim in putin ulei.Punem sare (astfel ele is vor lasa apa mai repede) .
Usturoiul il curatam si il calim impreuna cu ciupercile.
Cand au lasat intreaga apa adaugam vinul putin cate putin si amestecam incet cu o lingura de lemn.
Separat...
Salam de biscuiti reteta
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana ce devine ca o crema .
Adaugam ouale, cacaua si mixam in continuare .
Separat maruntim biscuitii impreuna cu alunele de padure ( Eu le-am maruntit cu ajutorul robotului )
Adaugam biscuitii si...
Usturoiul il curatam il taiem in doua si il punem la calit in putin ulei de masline.Adaugam sucul de rosii si lasam sa scada la foc mic pana ce devine un sos gros .
Ciupercile le spalam,le curatam si le feliem.Le punem la calit cu sare pana ce lasa toata apa.Adaugam apoi tonul maruntit...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol.
Adaugam carnea tocata,mararul,ouale si condimentam.
Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la rece .
Facem din compozitie...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare .
Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Ii amestecam cu maioneza si condimente.
Tapetam o tava cu hartie de copt ,punem cartofii si ii dam la cuptor la 200 grade...
Punem ouale si zaharul intr-un bol si mixam bine. ( nu este nevoie ca zaharul sa fie topit integral)
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Adaugam untul racit si sucul de portocala la compozitia de oua si mixam in continuare.( eu am obtinut 120 ml suc de la 2 portocale)
Faina o...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Separat branza o dam prin razatoare.
Ouale le amestecam cu smantana si marar.
Cand cartofii s-au fiert,ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava unsa cu unt.
Peste cartofi punem un strat...
Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar.
Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar.
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit...
Se mixeaza bine ouale cu zaharul.
Adaugam uleiul,laptele,faina,praful de copt si mixam in continuare.
La urma adaugam cacaua si amestecam bine.
Punem din compozitie in forma de briose.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.
Cand s-au racit pudram cu zahar pudra .
Mixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin.
Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar si amestecam.Punem si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea si amestecam in...
Facem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri.
Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe ambele parti.
Procedam astfel pana ce terminam aluatul.
Separat topim ciocolata impreuna cu frisca...
Incepem prin a prepara aluatul.
Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul.
Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.
Acoperim bolul si...
Pieptul de pui ii spalam si il taiem fasii .
Ardeiul il spalam,il curatam de seminte si il taiem cuburi mari.
Jumatatea de ceapa curatata,spalata o tocam cat mai marunt.
Punem o tigaie la foc potrivit.Adaugam ulei si calim ceapa .Cand ceapa a inceput sa capete o culoare aurie adaugam...
Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici.
Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam.
La urma adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
Amestecam bine totul....
Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald.
Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul .
Framantam cel putin 15 minute.Cu cat...
Conopida o spalam si o rupem buchetele.O fierbem in apa cu sare pentru cateva minute.Dupa care o scurgem de apa .
Feliile de kaizer le taiem in fasii si le calim in putin ulei.
Intr-un bol amestecam ouale,laptele si smantana.Se adauga sare dupa gust.
Ungem un vas pentru cuptor cu ulei de...
Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri.
Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul.
Cartofii cand...
Amestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele.
Din compozitie facem bilute si le trecem prin pesmet amestecat cu marar.
Prajim crochetele pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un...
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.
Separat frecam galbenusurile cu ulei.
Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam...
Punem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg.
Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare .
Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si decupam forme ( eu am decupat in forma de ursuleti) sau faceti bilute din aluat si apoi le turtiti usor cu...
Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat ,...
Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute.
Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.
Adaugam faina amestecata in prealabil...
Incepem prin a prepara sosul.
Spalam busuiocul si il uscam cu grija cu ajutorul unui servet de hartie.
Usturoiul il curatam de coaja si il pisam cu putina sare.
Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si...
Punem apa cu sare la fiert.Punem putin malai si lasam sa inceapa sa fiarba.Adaugam treptat malai amestecam in continuu pana obtinem o mamaliga de consistenta smantanei.
Punem in farfurie felii potrivit de groase de unt.Presaram sare si asezam deasupra un strat de mamaliga.Untul se va topi...
Chec cu ciocolata
Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba. Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare. Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor...
Paine de casa cu iaurt
Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru. Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea. Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul. Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute. Turnam apoi...
Rigatoni cu sos de rosii
Punem apa la fiert .Cand a inceput sa fiarba,punem sare si pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj( circa 11 minute) . Separat curatam ceapa,o spalam si o calim in ulei.Adaugam usturoiul curatat si zdrobit,sucul de rosii .Dam la foc mic si lasam sa scada tot sosul,ajungand...
Orez cu pasta de ardei
Spalam ardeiul, il curatam de seminte si il taiem julienne. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam cat mai marunt. Punem ulei in tigaie si calim ardeiul impreuna cu ceapa .Adaugam sare,piper dupa gust si lasam sa se caleasca. Cand s-au calit le punem cu tot cu ulei in paharul de la...
Chiftelute marinate
Incepem prin a face aluatul pentru chiftelute: Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare. Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si ii lasam putin sa se raceasca.II amestecam cu ouale ,carnea,condimentele si usturoiul pisat. Din...
Ciuperci in sos cremos cu mustar
Ciupercile le curatam,le spalam si le feliem. Le calim in putin ulei.Punem sare (astfel ele is vor lasa apa mai repede) . Usturoiul il curatam si il calim impreuna cu ciupercile. Cand au lasat intreaga apa adaugam vinul putin cate putin si amestecam incet cu o lingura de lemn. Separat...
Salam de biscuiti reteta cu alune de padure ( fara foc)
Salam de biscuiti reteta Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana ce devine ca o crema . Adaugam ouale, cacaua si mixam in continuare . Separat maruntim biscuitii impreuna cu alunele de padure ( Eu le-am maruntit cu ajutorul robotului ) Adaugam biscuitii si...
Spaghete cu gust viu
Usturoiul il curatam il taiem in doua si il punem la calit in putin ulei de masline.Adaugam sucul de rosii si lasam sa scada la foc mic pana ce devine un sos gros . Ciupercile le spalam,le curatam si le feliem.Le punem la calit cu sare pana ce lasa toata apa.Adaugam apoi tonul maruntit...
Chiftelute la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Adaugam carnea tocata,mararul,ouale si condimentam. Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la rece . Facem din compozitie...
Cartofi cu maioneza la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem in 4 pe lung.Ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Ii amestecam cu maioneza si condimente. Tapetam o tava cu hartie de copt ,punem cartofii si ii dam la cuptor la 200 grade...
Prajitura cu portocala si ciocolata
Punem ouale si zaharul intr-un bol si mixam bine. ( nu este nevoie ca zaharul sa fie topit integral) Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam untul racit si sucul de portocala la compozitia de oua si mixam in continuare.( eu am obtinut 120 ml suc de la 2 portocale) Faina o...
Budinca de cartofi cu branza si smantana
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat branza o dam prin razatoare. Ouale le amestecam cu smantana si marar. Cand cartofii s-au fiert,ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava unsa cu unt. Peste cartofi punem un strat...
Gogosi umplute
Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar. Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar. Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit...
Briose
Se mixeaza bine ouale cu zaharul. Adaugam uleiul,laptele,faina,praful de copt si mixam in continuare. La urma adaugam cacaua si amestecam bine. Punem din compozitie in forma de briose. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Cand s-au racit pudram cu zahar pudra .
Chocolate crinkles
Mixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa. Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar si amestecam.Punem si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea si amestecam in...
Tort cu clatite
Facem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe ambele parti. Procedam astfel pana ce terminam aluatul. Separat topim ciocolata impreuna cu frisca...
Coronita cu mozzarella
Incepem prin a prepara aluatul. Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul. Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic. Acoperim bolul si...
Rigatoni cu piept de pui
Pieptul de pui ii spalam si il taiem fasii . Ardeiul il spalam,il curatam de seminte si il taiem cuburi mari. Jumatatea de ceapa curatata,spalata o tocam cat mai marunt. Punem o tigaie la foc potrivit.Adaugam ulei si calim ceapa .Cand ceapa a inceput sa capete o culoare aurie adaugam...
Prajitura cu morcovi
Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici. Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam. La urma adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara. Amestecam bine totul....
Chifle
Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald. Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul . Framantam cel putin 15 minute.Cu cat...
Conopida gratinata
Conopida o spalam si o rupem buchetele.O fierbem in apa cu sare pentru cateva minute.Dupa care o scurgem de apa . Feliile de kaizer le taiem in fasii si le calim in putin ulei. Intr-un bol amestecam ouale,laptele si smantana.Se adauga sare dupa gust. Ungem un vas pentru cuptor cu ulei de...
Cartofi la cuptor
Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri. Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul. Cartofii cand...
Crochete cu brinza de burduf
Amestecam intr-un bol brinza de burduf maruntita cu ajutorul unei furculite,oul intreg,faina si praful de copt.Amestecam bine toate ingredientele. Din compozitie facem bilute si le trecem prin pesmet amestecat cu marar. Prajim crochetele pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un...
Rulada cu ganache de ciocolata
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu ulei. Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam...
Biscuiti cu nutella
Punem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg. Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare . Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si decupam forme ( eu am decupat in forma de ursuleti) sau faceti bilute din aluat si apoi le turtiti usor cu...
Estonian Kringel
Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat ,...
Spirale ( de post)
Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute. Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana...
Prajitura cu frisca si piersici
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugam faina amestecata in prealabil...
Penne cu pesto alla genovese
Incepem prin a prepara sosul. Spalam busuiocul si il uscam cu grija cu ajutorul unui servet de hartie. Usturoiul il curatam de coaja si il pisam cu putina sare. Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si...
Mămăligă cu unt
Punem apa cu sare la fiert.Punem putin malai si lasam sa inceapa sa fiarba.Adaugam treptat malai amestecam in continuu pana obtinem o mamaliga de consistenta smantanei. Punem in farfurie felii potrivit de groase de unt.Presaram sare si asezam deasupra un strat de mamaliga.Untul se va topi...