Va spun sincer ca este una din cele mai pufoase paini mancate vreodata ... Am vazut reteta la Merisor >:D< si arata asa bine incat am zis ca trebuie sa o incerc.Si bine am facut !!! Incercati-o si voi ca tare buna mai este...
Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru.
Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea.
Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul.
Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute.
Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand faina si uleiul putin cate putim.
Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.
Din aluat facem bile .Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si le lasam la dospit inca 30 minute.
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata si va trece testul cu scobitoarea.
1
Inainte de a introduce tava la cuptor ungeti painea cu ulei ( eu am uitat :D )