Initial am pornit cu gandul de a face paine.Apoi sotul s-a gandit ca ar face niste sendvisuri si ii trebuiesc chifle...Asa ca painea s-a transformat in chifle pufoase :)
Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald.
Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul .
Framantam cel putin 15 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit aluatul va fi mai pufos.
Acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la loc cald pana isi va dubla volumul.
Impartim aluatul in 10 parti egale pe care le vom modela sub forma de chifle.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit inca 10-15 minute.
Le ungem cu oul batut si diluat cu putina apa si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumenesc frumos pe suprafata.
Dupa placere se poate presara chimen,mac...