Coronita cu mozzarella

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2014 | 5090 vizualizari

 

O bunatate !!! Aluat pufos...mozzarella topita ....sa tot maninci :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip '00'
  • 80 gr untura
  • 100 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingurita cu sare
  • 1\2 lingurita cu zahar
  • 1 ou ( pentru uns )
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu mozzarella:

Incepem prin a prepara aluatul.

Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta ( nu fierbinte) adaugand sarea si zaharul.

Intr-un bol punem faina,o amestecam cu untura si adaugam maiaua.Framantam adaugand putin cate putin restul de 50 ml apa calduta.Obtinem un aluat elastic.

Acoperim bolul si il lasam la dospit circa 1-2 ore.

Cand aluatul a dospit,il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.Decupam aluatul dupa marimea tavii in care vom face coronita .

Tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Mozzarella o scurgem bine de apa si o taiem cuburi mici.

Asezam aluatul in tava si pe margine punem un strat de suc de rosii,mozarella si busuioc.

Pe mijloc crestam cu un cutit bine ascutit si formam 8 triunghiuri .Fiecare triunghi il trecem peste umplutura de mozzarella.

Din aluatul ramas formam fasii si le rulam si le punem in centrul tavii.

Ungem coronita cu ou ( doar aluatul).

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata si mozzarella s-a topit.

Se serveste calda .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu unt reteta turceasca