Salau ca-n Ardeal

de AlexTeacher in Salau, 24 Iun 2015 | 13295 vizualizari

 

Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.

 

INGREDIENTE

    • File salau – 1 buc
    • Ceapa alba – 1 buc
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 1 buc
    • Rosie – 1 buc
    • Marar tocat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 3 linguri
    • Faina – 3-4 linguri
    • Ou – 1 buc
    • Cartofi – 3-4 buc
    • Ulei de floarea soarelui, pentru prajit – 50 ml
    • Cascaval afumat – 100 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Ulei de masline – 25 ml
    • Zeama de lamaie – 2 lingurite
    • Sare, piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ca-n Ardeal:

 

  • Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;

  • Odata fierti lasati-i la scurs;

  • Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;

  • Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;

  • Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);

  • Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;

  • Amestecati 1 lingura de boia cu faina;

  • "Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;

  • Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

  • Taiati rosiile rondele;

  • Radeti cascavalul;

  • Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;

  • Adaugati peste aceasta sare si boia;

  • Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;

  • Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;

  • Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;

  • Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;

 

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crochete de peste cu legume