Ma tot incerca pofta de ceva dulce cu frisca....asa ca folosindu-mi imaginatia...a iesit la iveala aceasta prajitura.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.
Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam usor in continuare de jos in sus.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.
Cand blatul s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Separat mixam 400 ml frisca si taiem piersicile cuburi cat mai mici .
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida.
Blatul il taiem in doua pe orizontala.Pe primul blat punem frisca amestecata in prealabil cu piersicile .Asezam cel de-al doilea blat si acoperim cu un strat de ciocolata.
Ornam cu frisca si piersica.
Se da la frigider pana in momentul servirii.