Mai demult vazusem o reteta la Irina de cartofi taranesti.Asa bine aratau ca mereu mi-a ramas mintea la ei.Asa ca plecand de la acea reteta,am facut in seara aceasta niste cartofi la cuptor...atit de buni au iesit...
Bineinteles pozele lasa de dorit ...atit timp cat gatim seara si afara e deja intuneric...
Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri.
Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul.
Cartofii cand sunt aproape fierti ii adaugam in tigaia cu ceapa si amestecam.
Transferam totul intr-un vas de yena,adaugam sare si piper dupa gust si dam la cuptorul incins la 200 grade pana ce cartofii se rumenesc usor la suprafata.
Spre final presaram brinza data prin razatoare si lasam pana se topeste.
Se servesc calzi.