Rulada cu ganache de ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 30 Dec 2013 | 3760 vizualizari

 

Mergand in vizita la niste vecini m-am gandit ca e un gest frumos sa duc si un dulce.Asa ca am facut rapid o rulada cu ciocolata.Obisnuiam sa cumpar din comert insa acum nu as mai cumpara...Se face mult prea usor si gustul nici nu se compara !!!

Ps : urasc sa fac poze seara !!! :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1\2 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ganache de ciocolata:

Mai intai separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu ulei.

Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor in continuare de jos in sus.

Luam cateva linguri din compozitie si le amestecam separat cu cacaua .

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam cu lingurita din compozitia cu cacaua ( vezi foto) .Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

Scoatem tava si rasturnam restul de compozitie.Dam din nou tava la cuptor pana ce blatul prinde o frumoasa culoare aurie la suprafata.

Scoatem tava din cuptor.Punem blatul pe un prosop curat si umed si rulam.Lasam astfel sa se raceasca.

Intre timp punem intr-o tigaie la foc mic frisca lichida.Adaugam si ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam usor fara insa a lasa frisca sa inceapa sa fiarba.

Luam tigaia de pe foc,lasam sa se raceasca si apoi mixam pana ce obtinem o crema pufoasa .

Desfacem rulada ,intindem crema si rulam la loc.

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o rulada mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de visine si glazura de ciocolata