Am batut ouale spuma.
Am dat feliile de paine prin ou apoi le-am prajit in ulei incins.
Le-am scos pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Le-am presarat cu zahar si am servit :)
Irina a pus si lapte la compozitia de ou dar feliile mele de paine au fost subtiri...
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o...
Vanata se spala si se feliaza.Se presara sare si se lasa la scurs ( astfel nu va mai fi amara).
Feliile de vanata se spala si se usuca cu un servet de hartie .Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ( le puteti coace si la cuptor sau pe grill) .Se scot pe un servet de hartie pentru a...
Varza o spalam,o taiem in doua si apoi o tocam .
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa impreuna cu pancetta .Adaugam varza bine scursa de zeama si amestecam cu o lingura de lemn.
Adaugam apa fierbinte pana sa acopere varza,foile de...
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit.
Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi schimba culoarea.
Punem suc de rosii si lasam la foc mic pana ce scade sosul amestecand din cand...
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua sau in patru pe lung.
Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare .Lasati-i la fiert cat sa intre furculita in ei ( nu sa se sfarame) si apoi scurgeti apa in care au fiert ( lasati sa se scurga bine de apa ).
Puneti mult ulei...
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert.
Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si...
Ciupercile le spalam,le curatam e pielita si le feliem.
Punem putin ulei intr-o tgaie si adaugam ciupercile.Presaram sare si lasam ca ciupercile sa se caleasca pana ce isi or lasa toata apa.
Adaugam apoi orezul spalat,3 cani cu apa,knorr si dam la foc mic amestecand din cand in cand....
Incepem prin a face aluatul.
Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare.
Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul.
Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa...
Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor.
A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori.
Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt....
Reteta este pentru 4 persoane ( doua clatite pentru fiecare) .
Vanata o spalam si o feliem.Ne trebuiesc 8 felii .Presaram sare pe feliile de vanata si le lasam sa scurga toata zeama ( astfel nu vor mai fi amare).
Intre timp facem un aluat sarat de clatite amestecand cu ajutorul unui tel...
Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.
Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin...
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri .
Albusurile le mixam cu un varf de sare pana devin o spuma tare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta s-a topit.
Adaugam la galbenusuri,uleiul si iaurtul de fructe si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu pradul...
Punem intr-un bol laptele,sarea si zaharul.Amestecam bine cu ajutorul unui tel.
Treptat adaugam faina amestecand in continuu.Punem si neqiuk-ul si amestecam bine toate ingredientele.
Punem o tigaie pe foc,o ungem cu ulei si turnam din compozitie cu ajutorul unui polonic.
Rumenim fiecare...
Mai intai punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade deoarece briosele se vor prepara destul de rapid.
Punem intr-un bol faina si o amestecam cu praful de copt.
Oul il batem spuma si il adaugam la faina impreuna cu iaurtul si uleiul.
Ardeiul il spalam si il taiem cuburi mici...
Ceapa o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul il spalam si il taiem fasii.
Punem ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu ardeiul.Adaugam crenvustii taiati rondele si lasam sa se caleasca.
Ouale le mixam bine cu sare si piper dupa gust.
Adaugam ouale in tigaie si acoperim cu un...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.
Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.
Impartim...
Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute.
Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala.
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin...
Ciocolata neagra o rupem in bucati cat mai mici si o topim impreuna cu o lingura cu lapte.
Din hartie de copt confectionam un posh.Il umplem cu ciocolata topita si formam picaturi pe o alta foaie de copt .
La fel procedam si cu ciocolata alba.
Punem picaturile la frigider ( sau...
Pentru briose:
Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .
Separam albusul de galbenus.
Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.
Adaugam...
Fietajul il scoatem din timp din frigider pentru a putea ajunge la temperatura camerei.
Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua parti egale.Fiecare parte o taiem apoi in doua parti egale pe verticala si 4 parti egale pe orizontala.
Pe o coloana punem in centru dulceata de...
Foietajul il scoatem din timp pentru a ajunge la temperatura camerei.
Intindem foaia de foietaj si asezam pe lung in patru randuri feliile de lasam.
Taiem randurile pe lung pentru a avea patru coloane.
Rulam fiecare coloana si apoi o taiem felii sibtiri cu ajutorul unui cutit foarte bine...
Dizolvam drojdia in apa calduta si o amestecam cu faina,un varf de sare si uleiul.Framantam un aluat elastic si nelipicios.
Il lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Aluatul crescut il impartim in doua parti egale.
Fiecare parte o intindem in forma rotunda.Punem branza Brie in...
Dizolvam drojdia in apa calduta ( nu fierbinte) si o amestecam cu cateva linguri de faina.Lasam astfel pentru 10 minute .
Punem faina intr-un bol,adaugam sarea si drojdia si incepem sa framantam.
Adaugam putin cate putin uleiul si framantam in continuare.
Acoperim bolul si lasam la...
Incepem prin a amesteca drojdia cu o lingura zahar si doua linguri lapte cald.Lasam astfel aproximativ 5 minute.
Punem faina intr-un bol.Adaugam sarea,ouale,drojdia activa si restul de zahar.Incepem sa framantam adaugand restul de lapte cald ,coaja rasa de lamaie si untul topit putin cate...
Mixam bine intr-un bol ouale impreuna cu zaharul.
Adaugam laptele si uleiul si mixam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si amestecam bine toate ingredientele.
Incingem ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei lingurite turnam din compozitie.
Prajim la foc potrivit....
Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul.Dupa ce ciocolata s-a topit complet,inchidem focul.
Biscuitii ii sfaramam fin ( puteti folosi robotul ) si ii adaugam la ciocolata calda.
Amestecam bine pana la omogenizare.
Adaugam ricotta,laptele si continuam...
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.
Punem ulei de masline intr-o tigaie,la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul.
Cand aproape s-au calit,adaugam carnea ,turnam vinul ,amestecam si lasam cateva minute...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta s-a topit.
Se adauga iaurtul,uleiul si se amesteca bine.
Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie.
Se adauga la final...
Friganele
Am batut ouale spuma. Am dat feliile de paine prin ou apoi le-am prajit in ulei incins. Le-am scos pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Le-am presarat cu zahar si am servit :) Irina a pus si lapte la compozitia de ou dar feliile mele de paine au fost subtiri...
Tort cu capsuni si crema de ciocolata
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi...
Tort Krem a la krem
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Tapetam o...
Vinete Parmigiana
Vanata se spala si se feliaza.Se presara sare si se lasa la scurs ( astfel nu va mai fi amara). Feliile de vanata se spala si se usuca cu un servet de hartie .Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ( le puteti coace si la cuptor sau pe grill) .Se scot pe un servet de hartie pentru a...
Varza calita
Varza o spalam,o taiem in doua si apoi o tocam . Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa impreuna cu pancetta .Adaugam varza bine scursa de zeama si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam apa fierbinte pana sa acopere varza,foile de...
Mamaliga in straturi
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit. Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi schimba culoarea. Punem suc de rosii si lasam la foc mic pana ce scade sosul amestecand din cand...
Cartofi aurii
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua sau in patru pe lung. Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare .Lasati-i la fiert cat sa intre furculita in ei ( nu sa se sfarame) si apoi scurgeti apa in care au fiert ( lasati sa se scurga bine de apa ). Puneti mult ulei...
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute. Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert. Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si...
Orez cu ciuperci
Ciupercile le spalam,le curatam e pielita si le feliem. Punem putin ulei intr-o tgaie si adaugam ciupercile.Presaram sare si lasam ca ciupercile sa se caleasca pana ce isi or lasa toata apa. Adaugam apoi orezul spalat,3 cani cu apa,knorr si dam la foc mic amestecand din cand in cand....
Placinta cu mere
Incepem prin a face aluatul. Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare. Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul. Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa...
Iahnie de fasole ( de post)
Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte.Astfel bobul de fasole va fierbe mult mai usor. A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat ,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam marunt....
Clatite aperitiv
Reteta este pentru 4 persoane ( doua clatite pentru fiecare) . Vanata o spalam si o feliem.Ne trebuiesc 8 felii .Presaram sare pe feliile de vanata si le lasam sa scurga toata zeama ( astfel nu vor mai fi amare). Intre timp facem un aluat sarat de clatite amestecand cu ajutorul unui tel...
Melcisori cu nuca
Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit. Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia . Incepem sa framantam aluatul adaugand putin...
Prajitura cu iaurt cu fructe
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri . Albusurile le mixam cu un varf de sare pana devin o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Adaugam la galbenusuri,uleiul si iaurtul de fructe si mixam in continuare. Separat amestecam faina cu pradul...
Clatite cu nesquik
Punem intr-un bol laptele,sarea si zaharul.Amestecam bine cu ajutorul unui tel. Treptat adaugam faina amestecand in continuu.Punem si neqiuk-ul si amestecam bine toate ingredientele. Punem o tigaie pe foc,o ungem cu ulei si turnam din compozitie cu ajutorul unui polonic. Rumenim fiecare...
Muffins
Mai intai punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade deoarece briosele se vor prepara destul de rapid. Punem intr-un bol faina si o amestecam cu praful de copt. Oul il batem spuma si il adaugam la faina impreuna cu iaurtul si uleiul. Ardeiul il spalam si il taiem cuburi mici...
Omleta
Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam si il taiem fasii. Punem ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu ardeiul.Adaugam crenvustii taiati rondele si lasam sa se caleasca. Ouale le mixam bine cu sare si piper dupa gust. Adaugam ouale in tigaie si acoperim cu un...
Mini-prajitura spirala
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri. Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus. Impartim...
Mucenici moldovenesti
Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute. Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala. Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin...
Picaturi de ciocolata
Ciocolata neagra o rupem in bucati cat mai mici si o topim impreuna cu o lingura cu lapte. Din hartie de copt confectionam un posh.Il umplem cu ciocolata topita si formam picaturi pe o alta foaie de copt . La fel procedam si cu ciocolata alba. Punem picaturile la frigider ( sau...
Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Pentru briose: Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema . Separam albusul de galbenus. Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral. Adaugam...
Aperitive dulci cu dulceata de capsuni
Fietajul il scoatem din timp din frigider pentru a putea ajunge la temperatura camerei. Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua parti egale.Fiecare parte o taiem apoi in doua parti egale pe verticala si 4 parti egale pe orizontala. Pe o coloana punem in centru dulceata de...
Foietaj-spirala
Foietajul il scoatem din timp pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem foaia de foietaj si asezam pe lung in patru randuri feliile de lasam. Taiem randurile pe lung pentru a avea patru coloane. Rulam fiecare coloana si apoi o taiem felii sibtiri cu ajutorul unui cutit foarte bine...
Pachetele cu Brie
Dizolvam drojdia in apa calduta si o amestecam cu faina,un varf de sare si uleiul.Framantam un aluat elastic si nelipicios. Il lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul. Aluatul crescut il impartim in doua parti egale. Fiecare parte o intindem in forma rotunda.Punem branza Brie in...
Sendvis pentru copii
Dizolvam drojdia in apa calduta ( nu fierbinte) si o amestecam cu cateva linguri de faina.Lasam astfel pentru 10 minute . Punem faina intr-un bol,adaugam sarea si drojdia si incepem sa framantam. Adaugam putin cate putin uleiul si framantam in continuare. Acoperim bolul si lasam la...
Coronite cu crema de ciocolata
Incepem prin a amesteca drojdia cu o lingura zahar si doua linguri lapte cald.Lasam astfel aproximativ 5 minute. Punem faina intr-un bol.Adaugam sarea,ouale,drojdia activa si restul de zahar.Incepem sa framantam adaugand restul de lapte cald ,coaja rasa de lamaie si untul topit putin cate...
Tortelli di Carnevale
Mixam bine intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Adaugam laptele si uleiul si mixam in continuare. Faina o amestecam cu praful de copt si amestecam bine toate ingredientele. Incingem ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei lingurite turnam din compozitie. Prajim la foc potrivit....
Bomboane cu biscuiti si ricotta
Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul.Dupa ce ciocolata s-a topit complet,inchidem focul. Biscuitii ii sfaramam fin ( puteti folosi robotul ) si ii adaugam la ciocolata calda. Amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam ricotta,laptele si continuam...
Lasagna
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin. Punem ulei de masline intr-o tigaie,la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul. Cand aproape s-au calit,adaugam carnea ,turnam vinul ,amestecam si lasam cateva minute...
Desert prajitura cu iaurt
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga iaurtul,uleiul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se adauga la final...