- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI387
Retete

Floare

In Dulciuri la 9 Noi 2013

Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca. Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul....

Melcisori cu ricotta

In Dulciuri la 5 Noi 2013

Se pune drojdia cu o lingura zahar ,o lingura de faina si putin lapte caldut si lasam sa dospeasca. Branza o amestecam cu zaharul,ouale si uleiul.  Adaugam drojdia dospita si restul de faina amestecata cu sarea.Se framanta cu laptele caldut.Framantam pana obtinem un aluat elastic si...

Biscuiți Șah

In Dulciuri la 4 Noi 2013

Untul  se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam faina ,praful de copt si sare.Amestecam bine pana obtinem un aluat pe care sa il putem modela cu usurinta. Impartim aluatul in doua parti egale. La una din jumatati adaugam cacao. Lasam cele doua aluaturi la rigider pentru...

Crêpes

In Dulciuri la 28 Oct 2013

Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri. Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine. Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se...

Monte Bianco

In Prajituri la 17 Oct 2013

Castanele le punem la fiert in apa usor sarata pentru 20 minute. Le scurgem de apa si le decojim. Punem din nou la fiert castanele decojite,laptele,zaharul,vanilia si jumatate pahar cu apa.Le lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30 minute. Cu ajutorul unui blender mixam castanele pana...

Prajitura rasturnata cu mere

In Prajituri la 16 Oct 2013

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acesta s-a topit.Adaugam faina si praful de copt si mixam in continuare. Ungem o tava cu unt si presaram zahar.Asezam merele taiate felii si turnam compozitia de albusuri.Dam la cuptorul incalzit in prealabil la...

Pizza cu prosciutto crudo si anghinare

In Pizza la 9 Oct 2013

Punem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia dizolvata in prealabil in apa calda cu un varf de sare. Adaugam uleiul si framantam pana ce aluatul va deveni elastic si nelipicios. Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul. Dupa ce a dospit,mai framantam putin...

Pizza cu peste

In Pizza la 9 Oct 2013

Incepem prin a face blatul punand faina intr-un bol si amestecand-o cu drojdia dizolvata in apa calda cu un varf de sare. Adaugam uleiul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat ,ungem cu...

Tagliatelle cu ciuperci

In Paste la 7 Oct 2013

Ciupercile le spalam si le tocam marunt.Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei si lasam sa evapore toata apa . Feliem pancetta si o calim impreuna cu ciupercile. Adaugam sucul de rosii ,potrivim de sare si piper si lasam sa scada pana ce sosul se ingroasa.Amestecam din cand in cand...

Penne cu macrou

In Penne la 1 Oct 2013

Spalam ceapa si o taiem rondele. Punem o tigaie pe foc potrivit,punem ulei si calim ceapa.Adaugam macroul maruntit si lasam sa se caleasca impreuna cu ceapa. Adaugam sucul de rosii,putin zahar ( in functie de sucul de rosii) si sare,piper dupa gust.Adaugam putina apa si lasam sa fiarba pana...

Reteta simpla si delicioasa de Foietaj cu dovleac

In Dulciuri la 28 Sep 2013

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Foietaj cu dovleac: Foietajul il scoatem din timp din congelator pentru a se dezgheta la temperatura camerei. Dovlecul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.Il punem intr-o sita si lasam sa se scurga zeama. Intr-o tigaie punem ulei si...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 27 Sep 2013

Frecam ouale  cu zaharul.Adaugam uleiul si frecam pana ce acesta se incorporeaza bine. Separat amestecam faina cu praful de copt.Punem faina peste  oua alternand cu laptele. Curatam merele de coaja,le taiem  felii ( sau cuburi) si le calim pana ce nu mai au zeama.Adaugam...

Pizza cu salam uscat

In Pizza la 27 Sep 2013

Incepem prin a face aluatul.Dizolvam drojdia in apa calduta.Punem faina intr-un bol.Adaugam drojdia,un varf de sare si framantam adaugand putin cate putin ulei de masline. Lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut , il impartim in doua bucati egale.Intindem...

Gogosi pufoase, un deliciu pentru intreaga familie

In Dulciuri la 25 Sep 2013

Cum se prepara Gogosi pufoase, un deliciu pentru intreaga familie Punem laptele sa se incalzeasca si dizolvam drojdia impreuna cu 2 lingurite de zahar. Intr-un bol punem faina.Adaugam zaharul,coaja de la lamaie,laptele amestecat cu drojdia si ouale batute spuma impreuna cu un praf de sare....

Chiftelute cu sos la cuptor

In Mancaruri cu carne la 25 Sep 2013

Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor. Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin. Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat ,cartofii,sare...

Tort Boema

In Torturi la 25 Sep 2013

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele. Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram...

Cartofi aromati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2013

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru circa 10 minute. Scurgem apa si lasam cartofii sa se raceasca. Ii curatam de coaja si apoi ii taiem felii insa fara ajunge cu ,cutitul pana la capatul cartofului. ( Citisem la Miha o idee super :sa tinem cartoful intr-o...

Pizza Margherita

In Pizza la 24 Sep 2013

Incepem prin a prepara blatul de pizza: Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina. Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul. Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana...

Negresa cu ciocolata

In Prajituri la 23 Sep 2013

Punem intr-un bol : faina,zaharul,praful de copt ,ciocolata rasa si cacaua.Amestecam totul bine. Separat in alt bol mixam ouale cu uleiul apoi adaugam laptele si mixam. Adaugam ingredientele lichide la cele solide si amestecam totul foarte bine. Tapetam  tava pentru cuptor cu unt si...

Pizza rossa

In Pizza la 23 Sep 2013

Intai preparam aluatul pentru blatul de pizza . Dizolvam drojdia in apa calduta.Amestecam cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic. NU NECESITA DOSPIRE !!!  Impartim aluatul in doua parti.Fiecare parte o intindem sub forma de dreptunghi.Marginile le intoarcem putin pentru...

Foietaj cu salam uscat

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2013

Foietajul il scoatem de la frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Il intindem si il impartim in doua parti egale. Pe una din parti asezam feliile de salam lasand putin spatiu intre ele.Presaram parmezan. Asezam cealalta parte de foietaj peste salam si intindem putin cu...

Pizza cu ardei gras

In Pizza la 20 Sep 2013

Punem intr-un bol faina. Separat incalzim apa si diluam drojdia.Adaugam amestecul peste faina si amestecam bine totul.Punem uleiul,un varf de sare si framantam aluatul. Separat intr-o tigaie punem uleiul de masline.Cand acesta s-a incins punem ardeiul curatat si taiat julienne si lasam sa...

Cartofi noi cu masline si ceapa verde

In Mancaruri de post la 17 Sep 2013

Cartofii se spala si se curata de coaja.Se taie in jumatati sau sferturi ( depinde de marimea lor) . Ceapa o spalam si o taiem rondele.Maslinele se oparesc 2 minute in apa clocotita. Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa.Calim 2-3 minute dupa care adaugam cartofii.Punem 3 linguri...

Snitele din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2013

Pieptul se spala,se dezoseaza si se taie felii foarte subtiri. Separat intr-un bol batem ouale spuma,adaugam parmezanul,laptele,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Adaugam putin cate putin faina pana obtinem un aluat asemanator cu cel de clatite. Incingem putin ulei .Trecem pieptul...

Prajitura cu alune de padure

In Prajituri la 2 Sep 2013

Alunele se prajesc in cuptor.Cand le scoatem din cuptor le frecam intre maini pentru a le decoji mai usor.Punem alunele in robot si le tocam. Intr-un bol punem alunele,zaharul si faina.Amestecam. Adaugam apoi ouale batute usor ,cafeaua,laptele,uleiul,praful de copt si la urma untul....

Chiftelute cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Punem intr-un robot painea taiata in cuburi mici,mozzarella spalata,scursa de apa si rupta,parmezanul dat prin razatoare,ouale si potrivim de sare. Mixam totul foarte bine pana obtinem o compozitie ce poate fi modelata cu mainile. Intr-un bol punem faina.Din compozitia de mozzarella facem...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 1 Sep 2013

Fasolea se pune la fiert.Dupa ce da in primul clocot schimbam apa.Punem din nou fasolea la fiert in apa cu sare .Cand s-a fiert o scurgem de apa si o dam prin masina de tocat sau o punem in robot. Adaugam usturoiul curatat de coaja si pisat.Potrivim de sare.Adaugam ulei putin cate putin....

Oua fidea in sos de ardei

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Ouale se bat spuma.Se adauga parmezanul,patrunjelul tocat marunt,sare,piper si amestecam totul bine. Din compozitie facem pe rand mai multe omlete subtiri pe care le prajim pe ambele parti. Luam o omleta,o rulam si o taiem fasii.La fel procedam cu toate omletele. Separat punem putin ulei...

Focaccia cu masline

In Pizza la 31 Aug 2013

Se pune faina intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina. Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat. Framantam aluatul si il lasam sa dospeasca acoperit cu un prosop pana isi va dubla volumul....

Paste cu sos de masline negre

In Penne la 31 Aug 2013

Untul se scoate din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Maslinele se spala sub jet de apa rece si se scot samburii.Api le tocam cat mai fin. Untul se freaca cu ajutorul unuei linguri de lemn pana devine spumos.Se adauga maslinele amestecand bine in continuare. Caperele...

Afisate 451 - 480 din 703 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]