botcrina

1

Bucataras
incepator

Beznea (Bihor)

Bucataras din 18.12.2011

RETETE121
PRIETENI145
Retete

Bruschete picante cu roşii ulei de masline şi busuioc

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2014

Se taie pâinea în formă de triunghi sau orice formă doriţi. Se aranjează pe o tavă şi se dă la cuptor să se rumenească. Între timp se taie roşia cubuleţe şi se amestecă cu pasta de ardei iute, busuiocul, sarea şi piperul după gust. Se scoate pâinea...

Omletă cu brânză şi roşii

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2014

Sotăm cârnaţul, apoi adăugăm ceapa rondele. Batem ouăle, adăugăm sare şi piper. Turnăm ouăle peste ceapă şi cârnaţ. Cu ajutorul unei tăvi răsturnăm omleta cu partea nefăcută în tigaie. Când este gata răsturnăm omleta pe un platou, presărăm...

Limonadă

In Bauturi la 13 Iun 2014

Într-o carafă punem frunzuliţele de mentă, zahărul tos şi zahărul vanilat. Răzuim puţină coajă de lămâie, apoi stoarcem lămâia în carafă. Adăugăm apa, iar cu o lingură de lemn amestecăm toate ingredientele. Punem limonada astfel obţinută la...

Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

In Prajituri la 8 Iun 2014

Foile Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot. Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina. Se lasă  la răcit puţin apoi se împarte în...

Dulceaţă de cireşe negre

In Dulceata / Gem la 8 Iun 2014

Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine. Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul. Lăsăm să stea de azi pe mâine. A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic. Vom spuma din când în când dulceaţa. Scoatem 2 linguri de gem...

Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune

In Torturi la 6 Iun 2014

Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare. Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină,...

Ouă scoţiene

In Mancaruri cu carne la 15 Mai 2014

Fierbem 6 ouă tari. Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat. Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în...

Suc proaspăt de fructe

In Mancare copii la 15 Mai 2014

Se curăţă fructele şi se taie în bucăţi mici. Se introduc în storcătorul de fructe şi se extrage sucul din ele. Sucul obţinut se pune într-o cupă pe care o decorăm cu fructe. Poftă bună!

Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)

In Piine la 1 Mai 2014

Procedăm la fel ca şi la cele cu cartofi, într-un bol punem făina facem o adâncitură turnăm apa cu sarea şi frământăm bine. Lăsăm aluatul sa se odihnească  15 minute. Amestecăm brânza cu puţină sare şi o dăm la o parte. Împărţim...

Plăcintă bătrânească cu cartofi (pe plită)

In Mancaruri de post la 1 Mai 2014

Fierbem cartofii în coajă cu apă şi sare, apoi îi scurgem şi-i lăsăm la răcit. Într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, apoi turnăm apa şi sarea, frământăm bine până obţinem un aluat potrivit. Lăsăm aluatul să stea aprox....

Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci

In Mancaruri cu carne la 1 Mai 2014

Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins. Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă,...

Pogăci cu gem de gutui

In Dulciuri la 30 Apr 2014

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor. Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute....

Desert prajitura cu Finetti şi frisca

In Prajituri la 16 Mar 2014

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea. Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina....

Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

In Dulciuri la 27 Feb 2014

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până devine un aluat omogen. Punem uleiul să se...

Salată de cuscus cu maioneză şi degeţele din piept de pui

In Pui la 27 Feb 2014

Fierbem cuscusul în apă cu sare, după care îl stoarcem şi-l spălăm cu apă rece. Tăiem castraveţii şi gogoşarii cubuleţe. Fierbem 2 ouă, gălbenuşul de la un ou îl punem într-un bol pentru maioneză iar albuşul împreună cu celălalt ou fiert le...

Pacheţele din clătite cu brânză biscuiţi şi gem

In Dulciuri la 6 Feb 2014

Pregătim clătitele astfel: într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, punem drojdia fărâmată, 50 ml lapte, 50 ml apă, 2 linguri zahăr şi lăsăm la înflorit. Când a înflorit frumos introducem şi celelalte ingrediente, amestecăm bine...

Fusilli cu piept de pui

In Fusilli la 6 Feb 2014

Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe mici, după care încingem uleiul şi le sotăm puţin. Spălăm carnea o ştergem cu un prosop absorbant, apoi o tăiem şi pe ea cubuleţe şi o punem peste legume la sotat. Când s-a rumenit puţin stingem cu apă, adăugăm pasta de...

Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată

In Dulciuri la 4 Feb 2014

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Topim untul şi îl punem la răcit. Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele. Încorporăm făina şi...

Plăcintă cu mere

In Dulciuri la 26 Ian 2014

Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc adăugăm drojdia, 100 ml apă călduţă şi sarea, mestecăm bine şi lăsăm până înfloreşte drojdia. După ce am observat că drojdia este înflorită suficient, mai turnăm restul de apă călduţă şi...

Pizza Andromeda

In Pizza la 29 Dec 2013

Într-un bol punem drojdia, o linguriţă zahăr, o lingură făină şi lăsăm la crescut 15 minute. După ce a  înflorit drojdia, adăugăm laptele, apa minerală, făina, puţină sare şi frământăm. Când este gata adăugăm 80 de g ulei călduţ şi mai...

Prăjitură Trio

In Prajituri la 5 Dec 2013

Blatul Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile le batem spumă tare, treptat...

Cartofi la cuptor

In Mancaruri de post la 4 Dec 2013

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru. De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe. Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul....

Paella

In Porc la 20 Oct 2013

Curăţăm şi tăiem legumele cubuleţe. Tragem legumele la tigaie, apoi adăugăm carnea tăiată şi ea cubuleţe. Punem putină apă si lăsăm să fiarbă până este pătrunsă carnea pe jumătate. Adăugăm orezul şi treptat apa şi colorantul. Asezonăm cu sare, piper şi...

Dulceaţă de afine

In Dulceata / Gem la 20 Oct 2013

Fructele rămase de la siropul de afine, le vom folosi la dulceaţă. Punem circa 1 l de apă, peste fructe, adaugam zahărul şi lăsăm dulceata la fiert. Amestecam în continuu, ca sa nu se lipească. Când este aproape gata punem salicilul şi mai lăsăm să dea...

Sirop de afine

In Bauturi la 28 Iul 2013

Curăţăm afinele de frunzuliţe şi impurităţi, le spălăm bine, apoi punem peste ele sarea de lămâie şi amestecăm cu mâna. Acoperim cu apă şi le lăsăm să stea aşa până a doua zi. Stoarcem siropul rezultat cu ajutorul unui strecurător. Punem siropul la...

Dulceata de corcoduşe

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2013

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine. Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute. Fierbem dulceaţa la foc potrivit. Încercăm dulceaţa pe o farfurie,...

Dulceaţă de vişine cu zmeură

In Dulceata / Gem la 14 Iul 2013

Scoatem sâmburii din vişine, apoi le amestecăm cu zmeura şi zahărul. Presărăm sarea de lămâie deasupra fructelor. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute. Amestecul de fructe îl punem într-o oală la foc potrivit, amestecând continuu....

Caşcaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2013

Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza. Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte. Strecurăm...

Milkshake din căpşuni banane şi kiwi

In Bauturi la 6 Iun 2013

Punem fructele într-un bol înalt, luăm blenderul şi paserăm până obţinem o pastă. Turnăm laptele peste fructele blendate, apoi punem miere de albine şi amestecăm bine. Turnăm milkshake-ul în 2 cupe şi decorăm cu bucăţi de fructe şi frunzuliţe de mentă.

Alioli

In Sosuri la 6 Iun 2013

Alioli Într-un vas înalt  blendăm 4 căţei de usturoi, adăugăm albuşurile, după care punem ulei puţin câte puţin până devine un sos cremos. Blendăm în continuare adăugând cele două linguriţe de suc de lămâie. Alioli cu...

Afisate 31 - 60 din 121 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Salata de legume cu leurda si pui

publicat la 30.08.2015

Gem de prune roşii

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]