Este foarte savuros, dulce şi gustos.
Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare.
Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină, amestecând bine de jos în sus.
Ungem o tavă cu pereţi detaşabili cu unt şi tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia de mai sus în aceasta.
Dăm tava la copt în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
Crema o pregătim între timp.
Cu ajutorul unui tel batem cele 3 ouă întregi cu zahărul, până devine o pastă omogenă, apoi adăugăm făina şi cacaoa şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe.
Punem laptele la fiert şi când dă în clocot turnăm cu grijă compoziţia din ouă, mestecând în continuu ca să nu se lipească.
Când s-a îngroşat bine este gata, luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.
Frecăm un pachet de margarină până devine cremă, apoi turnăm peste acesta crema răcită, mestecând până se omogenizează complect.
Blatul se lasă la răcit apoi se taie în trei.
Se pregăteşte siropul din apă călduţă, zahăr şi esenţă de rom.
Aşezăm prima bucată din blat şi cu ajutorul unei pensule o însiropăm , apoi întindem crema într-un strat uniform. Acoperim cu cealaltă bucată de blat, iarăşi însiropăm, apoi întindem gemul de căpşune.
Punem ultima bucată de blat, însiropăm bine, apoi îmbrăcăm tot tortul cu cremă.
Decorăm cu nucă de cocos şi bombonele.
Poftă bună!
1
în cremă se poate pune şi mai puţin zahăr, după gustul fiecăruia;