Ouă scoţiene

de botcrina in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2014 | 4530 vizualizari

 

Am văzut pe Tv Paprika aceasta reţetă şi mi-a plăcut foarte mult, aşa că am încercat şi eu, a ieşit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată pentru cârnaţi(amestecată cu 1 lingură boia, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 3 căţei usturoi pisat)
  • 6 ouă fierte tari
  • 3 ouă bătute
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • 1 rămurică leuştean verde
  • 50 ml ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă scoţiene:

Fierbem 6 ouă tari.

Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat.

Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în mijlocul cărnii, apoi adunăm marginile foliei şi răsucim, până obţinem o biluţă rotundă.

Desfacem folia şi aranjăm biluţa obţinută pe o tavă. Procedăm la fel şi cu restul de carne şi ouă, până obţinem 6 biluţe.

Cu ajutorul degetelor rostogolim biluţele prin oul bătut apoi prin pesmet şi la final le aranjăm în tava de copt.

Presărăm pe deasupra uleiul de măsline şi dăm la copt tava cu ouăle scoţiene, obţinute, la  cuptorul preîncălzit la o temp. de 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate servi alături de o garnitură de cartofi;

2

sucul lăsat de carne se poate folosi ca sos;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă scoţiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laura_n 1

16.05.2014, 14:06

si eu le voi prepara...cand o veni si timpul ala )

botcrina 1

16.05.2014, 18:20

multumesc tuturor pt. apreciere!

Xandrinne 1

03.06.2014, 06:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor