Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)

de botcrina in Piine, 1 Mai 2014 | 9947 vizualizari

 

Este o încântare pentru papilele gustative!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 200 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 2 linguri sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită):

Procedăm la fel ca şi la cele cu cartofi, într-un bol punem făina facem o adâncitură turnăm apa cu sarea şi frământăm bine.

Lăsăm aluatul sa se odihnească  15 minute.

Amestecăm brânza cu puţină sare şi o dăm la o parte.

Împărţim aluatul în bucăţele, pe care le întindem. umplem cu brânză, după care le împăturim ca şi pe cele cu cartofi şi le întindem cu făcăleţul.

Le rumenim pe plita încinsă bine, apoi le ungem din abundenţă cu smântână.

Se servesc călduţe!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului