Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

de botcrina in Prajituri, 8 Iun 2014 | 7049 vizualizari

 

Îmi era tare dor de această prăjitră simplă dar mereu foarte gustoasă, aşa că ieri am trecut la treabă...

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 500 g făină
  • 100 g miere
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 350 ml lapte
  • 100 g griş
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă lămâie
  • 1/2 inguriţă coajă rasă de lămâie
  • 100 g margarină
  • 250 g dulceaţă de piersici
  • 50 g zahăr pudră pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici:

Foile

Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot.

Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina.

Se lasă  la răcit puţin apoi se împarte în 4 părţi egale.

Se întinde pe rând fiecare foaie pe dosul unei tăvi şi se coace aproximativ 8-9 minute la o temperatură de 180 de grade.

Crema

Se pune laptele la fiert, când dă în clocot, se introduce grişul în acesta şi se lasă  să fiarbă la foc mic, mestecând continuu.

La final se adăugă zahărul, fiola de esenţă de lămâie şi coaja rasă de lămâie.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Se freacă untul, apoi se încorporează în crema de griş, se amestecă bine ca să se omogenizeze toate ingredientele.

Se pune pe un platou prima foaie iar deasupra un strat din cremă, acoperim cu a doua foaie, punem gem şi acoperim cu a treia foaie, iarăşi întindem un strat de cremă şi acoprim cu ultima foaie.

Deasupra se pudrează cu zahăr praf.

Poftă bună!!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice tip de dulceaţă;

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem