Îmi era tare dor de această prăjitră simplă dar mereu foarte gustoasă, aşa că ieri am trecut la treabă...
Foile
Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot.
Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina.
Se lasă la răcit puţin apoi se împarte în 4 părţi egale.
Se întinde pe rând fiecare foaie pe dosul unei tăvi şi se coace aproximativ 8-9 minute la o temperatură de 180 de grade.
Crema
Se pune laptele la fiert, când dă în clocot, se introduce grişul în acesta şi se lasă să fiarbă la foc mic, mestecând continuu.
La final se adăugă zahărul, fiola de esenţă de lămâie şi coaja rasă de lămâie.
Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Se freacă untul, apoi se încorporează în crema de griş, se amestecă bine ca să se omogenizeze toate ingredientele.
Se pune pe un platou prima foaie iar deasupra un strat din cremă, acoperim cu a doua foaie, punem gem şi acoperim cu a treia foaie, iarăşi întindem un strat de cremă şi acoprim cu ultima foaie.
Deasupra se pudrează cu zahăr praf.
Poftă bună!!!
1
se poate folosi orice tip de dulceaţă;