botcrina

1

Bucataras
incepator

Beznea (Bihor)

Bucataras din 18.12.2011

RETETE121
PRIETENI137
Retete

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2013

Punem 2 ouă la fiert. Tăiem parizerul, brânza, castraveţii, gogoşarii şi ouăle fierte (când s-au răcit) cubuleţe. Tăiem mărunt şi leuşteanul şi-l încorporăm în compoziţie. Cele 4 ouă care au rămas le batem bine cu telul, apoi încorporăm...

Desert prajitura parlament

In Prajituri la 27 Mai 2013

Blatul:  Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si presaram cuburi de ciocolata cu alune. Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine. Când albuşurile s-au intarit, introducem...

Salată rapidă de fructe

In Salate la 19 Mai 2013

Curăţăm fructele şi le tăiem:ananasul şi portocala se taie cubuleţe iar banana şi kiwi se taie rondele, apoi le punem într-un bol şi turnăm mierea de albine peste ele. Amestecăm bine totul şi la final decorăm cu frunzuliţe de mentă.

Friptură de miel

In Oaie la 7 Mai 2013

Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri,  apoi se împănează cu acestea carnea de miel. Tocăm verdeaţa mai grosier. Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin...

Gnocchi cu sos Bolognese

In Mancaruri cu carne la 13 Apr 2013

Gnocchi Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit. Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină. Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina,...

Moşocoarne cu prune

In Dulciuri la 5 Apr 2013

Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării. Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă...

Supă de pui

In Supe la 24 Mar 2013

Curăţăm şi spălăm puiul, apoi îl punem la fiert cu morcovul tăiat rondele şi ţelina cubuleţe. Spumăm din când în când supa. Potrivim de sare, piper şi delikat. Când puiul este fiert îl scoatem si strecuram supa. Punem legumele din nou in...

Brânzoici

In Dulciuri la 15 Mar 2013

Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul. Amestecăm până îşi dublează cantitatea. Turnăm...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 4 Mar 2013

Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi. Pieptul de pui se spală bine şi se şterge. Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi acoperim cu apă, lăsăm să fiarbă. Când pieptul este fiert se scoate şi se lasă...

Cartofi copţi cu cârnaţi

In Mancaruri cu carne la 4 Mar 2013

Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi cât şi partea din mijloc. Se umplu cu fâşii de cârnaţi şi caşcaval. Se presară...

Chec

In Prajituri la 28 Feb 2013

Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în unul mai mic. Frecăm gălbenuşurile cu uleiul până ajung la consistenţa...

Clătite

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Punem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de rom, sare, lapte şi apa. Adăugăm drojdia înflorită, apoi încorporăm făina...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Salam de biscuiti reteta Topim untul, punem laptele şi zahărul şi lăsăm să fiarbă. Zdrobim biscuiţii. Punem esenţă de rom apoi turnăm compoziţia lichidă peste biscuiţi. Pe o folie răsturnăm compziţia şi  o rotunjim frumos apoi presărăm nucă sau nucă de...

Musaca din paste cu carne tocată - Reteta reinterpretata

In Paste la 24 Feb 2013

Cum se prepara Musaca din paste cu carne tocată - Reteta reinterpretata Încingem 50 de ml ulei în care sotăm legumele tăiate cubuleţe. Adăugăm carnea, lăsăm să se pătrundă puţin, după care stingem cu bulionul amestecat cu apă. Separat fierbem pastele. Câd...

Fasole la ceaun

In Porc la 21 Feb 2013

Incingem ceaunul, punem uleiul şi sotăm legumele tăiate cubuleţe, după care adăugăm şi cârnatul rondele. Stingem cu apă şi adăugăm ciolanul, sare şi piper, apoi lăsăm să fiarbă. Când este aproape fiert ciolanul adăugăm fasolea. După ce toate ingredientele...

Pâine de casa

In Piine la 19 Feb 2013

Punem drojdia într-un bol cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml apă călduţă. După ce drojdia a înflorit, adăugăm restul de apă, făina, praful de sare şi frământăm. Când este aproape gata, punem uleiul călduţ şi mai frământăm...

Prăjitură cu brânză dulce

In Prajituri la 17 Feb 2013

Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare. Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute. Între timp pregătim...

Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi

In Supe/Ciorbe la 17 Feb 2013

Tăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele  apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă. Adăugăm mazărea şi dovleacul tăiat cubuleţe,        ...

Ruladă cu brânză şi cârnaţi

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Preparăm aluatul din ouăle bătute cu lapte, sare, apa, făina şi bicabonatul stins cu puţin suc de lămâie. Lăsăm să se odihnească circa 30 de minute. Între timp pregătim umplutura. Într-un bol punem brânza dulce, adăgăm untul, sarea şi mixăm totul,...

Rulouri din cotlet de porc

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2013

Feliem cotletul de porc, condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, înnfoliem si o punem la frigider sa se fragezeasca circa 30 de minute. Intre timp taiem cascavalul, carnatul si castravetii fasii. Batem cele doua oua cu putina sare, putina faina si laptele pana obtinem...

Muşchiuleţ de porc umplut cu şunculiţă sau cârnaţi

In Mancaruri cu carne la 13 Ian 2013

Umplem muschiuletul de porc: unul il umplem cu carnat, iar pe celalalt cu sunca de porc taiata cubulete, amestecata cu branza. Pe o folie punem condimentele si tavalim muschiuletii prin ele, dupa ce in prealabil am uns carnea cu putin ulei. Invelim carnea cu folie de aluminiu si o punem in...

Conservă de fasole (de post)

In Conserve la 17 Dec 2012

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete. Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă  care va constituii un sos consistent.  Călim ceapa taiată...

Ardei opariti

In Muraturi la 16 Dec 2012

Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia. Punem acest sirop la fiert pana da in clocot. Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur. Amestecam cu o lingura de...

Dulceaţă din gutui

In Dulceata / Gem la 3 Dec 2012

După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare.  Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am...

Spaghete cu pipote şi legume

In Spaghete la 3 Dec 2012

Curăţăm legumele, după care le spălăm şi le tăiem cubuleţe. Tragem la tigaie legumele în puţin ulei, apoi adaugăm pipotele şi condimentele. Stingem cu apă şi lăsăm sa fiarbă până pipotele sun bine pătrunse.  Mai completăm din când în...

Peltea din gutui

In Dulceata / Gem la 3 Dec 2012

Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja. Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica. Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il...

Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici

In Dulciuri la 29 Aug 2012

Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina. Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit. Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare. Între timp formăm biluţe cu...

Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

In Pui la 21 Iul 2012

Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins. Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust. Când carnea este...

Desert uşor de vară

In Dulciuri la 5 Iul 2012

Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit. Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste ingrediente până obţinem o cremă fină, pe care o păstrăm la frigider până se...

Sirop de soc (pentru iarnă)

In Bauturi la 9 Iun 2012

Punem apa cu zahărul, lămâia şi sarea de lămâie la fiert, lăsăm până dă de 3-4 ori în clocot. Luăm oala de pe foc, apoi aşteptăm să se răcească bine. Spălăm florile de soc, le rupem codiţele, apoi le punem în siropul de mai sus. Trebuie să...

Afisate 61 - 90 din 121 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Salata de legume cu leurda si pui

publicat la 30.08.2015

Gem de prune roşii

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cei mai multi politicieni sunt nascuti in aceeasi zodie cu tine. Asta explica de ce tara noastra se afla mereu în impas...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]