Este foarte bun şi pe deasupra şi natural.
Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.
Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.
Strecurăm compoziţia obţinută şi lăsăm la stors câteva minute.
Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie amestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeste şi rămân cocoloaşe de bânză înreagă.
Pregătim forme de plastic şi răsturnăm cascavalul în acestea. Într-o formă punem până la jumătate caşcaval apoi pe mijloc aranjăm cârnatul şi-l acoperim.
Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.
Poftă bună!!!
1
stropim cu puţină apă formele din plastc înainte de folosire, pentru a putea scoate caşcavalul mai uşor;
2
pentru că nu conţine conservanţi trebuie consumată în maxim 2 săptămâni;
3
puteţi folosi orice fel de cârnat;