Gustos, rapid şi saţios...
Tocăniţa din carne de porc
Mămăliguţa
Ciulamaua de ciuperci
Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins.
Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă, lăsăm la fiert.
Când este aproape gata asezonăm cu sare, piper şi delikat .
Între timp punem apa cu sare pentru mămăligă la fiert.
Pregătim ciulamaua astfel: spălăm ciupercile bine şi le curăţăm, apoi le tăiem felii şi le sotăm puţin în unt.
Într-un bol amestecăm smântâna, laptele, făina şi usturoiul zdrobit, apoi turnăm această compoziţie peste ciuperci şi amestecăm încontinuu pentru ca să nu se lipească. Potrivim de sare şi piper după gust şi lăsam să fiarbă până se îngroaşă bine.
Când apa pentru mămăligă fierbe, încorporăm făina de mălai şi amestecăm până obţinem o mămăligă de consistenţă potrivită.
La final, pe un platou montăm cele trei feluri: mîmîliguţa cu tocăniţa şi cu ciulamaua de ciuperci.
Poftă bună!