Reţeta asta o am de la mama mea, este un deliciu.
Blatul
Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Albuşurile le batem spumă tare, treptat încorporăm zahărul, uleiul, apa, gălbenuşurile şi făina în ploaie. Turnăm compoziţia în tavă şi o punem la cuptor aproximativ 40 de minute.
Foile
Într-un bol spargem ouăle, adăugăm zahărul şi mestecăm bine apoi introducem uleiul, iarăşi mestecăm bine, apoi laptele şi iarăşi mestecăm.
Separat amestecăm făina, cacao şi praful de copt pentru a se întrepătrunde bine toate, după care le punem peste compoziţia de mai sus.
Împărţim aluatul în două părţi egale coacem foile pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 175 de grade, aproximativ 15 minute fiecare.
Crema
Punem la fiert 400 ml lapte. Separat 2 gălbenuşuri se mixează cu zahărul, zahărul vanilat şi cele 5 linguri de făină, subţiem totul cu cei 100 ml de lapte care au rămas şi adăugăm esnţa de vanilie.
Când clocoteşte laptele punem pasta de mai sus în el şi amestecăm cu o spatulă în continuu. Când este gata luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.
Frecăm margarina până devine moale, iar dacă crema este rece o încorporăm în aceasta.
Începem să montăm prăjitura astfel: punem o foie, apoi cremă, blatul, iarăşi cremă, celaltă foaie, iar deasupra finetti, bombonele decorative şi nucă de cocos.
Poftă bună!
1
se lasă la frigider 4-5 ore înainte de servire