Sunt delicioşi!
Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt.
Amestecăm bine până devine un aluat omogen.
Punem uleiul să se încingă bine.
Modelăm papanaşii apoi îi aranjă pe o planşetă presărată cu făină.
Eu am făcut papanaşii rotunzi, apoi după ce i-am aranjat pe planşetă am făcut la fiecare câte o gaură la mijloc.
De asemenea am făcut şi papanaşi în formă de biluţe pe care i-am folosit la decorul papanaşilor.
Prăjim papanaşii în uleiul încins, apoi îi scoatem pe un şerveţel absorbant.
Batem frişca lichidă şi o punem la rece până terminăm papanaşii.
Când papanaşii s-au răcit puţin ornăm cu frişcă şi gem de piersici.
Poftă bună!
1
papanaşii se pot servi cu gem de care doriţi
2
eu am folosit frişcă în loc de smântână