Fiul meu drguţ m-a rugat frumos să-i fac brioşe, nu ştiu pe unde a văzut el brioşe însă nu a mai tăcut : mami vreau ,,biroşe,,...,,te roggggggggg,, şi, astfel am fost nevoită să purced a face ,,biroşe,,. A ieşit ceva foarte, foarte bun.
Separăm gălbenuşurile de albuşuri.
Topim untul şi îl punem la răcit.
Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele.
Încorporăm făina şi praful de copt.
Mixăm albuşurile spumă tare, după care le turnăm în compoziţia de mai sus, astfel obţinem un aluat cremos.
Încingem cuptorul la 180 de grade.
Cu ajutorul unei linguri punem aluatul în forme.
Deasupra presărăm cubuleţe de ciocolată.
Introducem tava în cuptor pentru aproximativ30 de minute.
Opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă.
Până sunt gata brioşele preparăm crema astfel: într-un vas care nu se lipeşte punem laptele cu făina la fiert mestecând continuu.
Când s-a îngroşat bine se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Frecăm untul cu zahăr până devine spumă, adăugăm zeama şi coaja rasă de la o portocală, apoi le turnăm în cpompoziţia de mai sus şi omogenizăm până se transformă într-o cremă consistentă şi fină.
Cu ajutorul unui poş decorăm brioşele cu cremă.
Poftă bună!
1
opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă;