Am fost zilele trecute la o pizza şi am comandat din lista de meniu Pizza Andromeda, mi-a plăcut foarte mult şi m-am gândit să încerc şi eu. Acea pizza conţinea mai puţine ingrediente(ciuperci, piept de pui, mozarela, boabe de porumb, ketceap), dar eu am ales să pun mai multe ingrediente, pentru un gust mai bogat.
Într-un bol punem drojdia, o linguriţă zahăr, o lingură făină şi lăsăm la crescut 15 minute.
După ce a înflorit drojdia, adăugăm laptele, apa minerală, făina, puţină sare şi frământăm.
Când este gata adăugăm 80 de g ulei călduţ şi mai frâmântăm puţin.Cu restul de ulei vom unge tăvile pentru pizza.
Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.
Între timp pregătim ingredientele pentru pizza.
Tăiem cubuleţe pieptul de pui fiert înainte, apoi tăiem salamul felii, apoi tăiem cubuleţe castravetele şi gogoşarul, desfacem conserva de ciuperci şi porumbul dulce.
Întindem aluatul, după care îl aranjăm în tavă, deasupra întindem ketceap, muştar, apoi presărăm castravete, gogoşar, ciuperci, piept de pui, salam, boabe de porumb, măsline, sare, piper după gust, brânză şi caşcavalul afumat.
Deasupra din loc in loc punem ou bătut şi încă puţin ketceap.
Dăm la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade, aproximaiv 30 de minute.
Poftă bună!
1
se serveşte caldă