Aşa ne făcea nouă mama când eram micute, Plăcină cu Mere, era ceva deosebit, ne plăcea foarte mult.
Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc adăugăm drojdia, 100 ml apă călduţă şi sarea, mestecăm bine şi lăsăm până înfloreşte drojdia.
După ce am observat că drojdia este înflorită suficient, mai turnăm restul de apă călduţă şi începem să frământăm.
La final încălzim 50 de ml ulei şi-l adăugăm peste aluat. Mai frământăm până se încorporează uleiul bine şi lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.
Curăţăm merele şi le răzuim pe răzătoarea mare, amestecăm cu zahăr şi scorţişoară şi lăsăm sa stea pănă creşte aluatul.
Încingem într-o tigaie uleiul.
Întindem o foaie de aluat, stoarcem merele şi le aranjăm deasupra. Rulăm foaia de aluat, închidem la capete apoi cu un cuţit tăiem felii de aproximativ 2 cm grosime.
Păjim plăcina în uleiul încins, apoi o soatem pe un prosop de hârtie absorbantă.
Se serveşte călduţă!
Poftă bună!
1
trebuie să avem grijă ca aluatul să fie bine prăjiit să nu rămână nepătruns înăuntru, datorită umpluturii cu mere