publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu coaste de porc ,orez si varza murata
Varza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa fierbinte, am pus coastele in ea si le-am dat un clocot. Am spumat bine apoi am adaugat ceapa...
Ciorba taraneasca cu pulpe de pui ( reteta cu nr.400)
Se curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si se pune intr-un castronel. Carnea de pui se taie in bucati, se curata, se spala, apoi se da un...
Supa de bulion cu paste d'oro din porumb ( de post)
Zarzavatul se curata, se spala si se feliaza in doua sau patru , ceapa se curata se spala apoi impreuna cu zarzavatul. Se pune in apa intr-o oala de trei litri si se lasa sa fiarba 25 minute. Se scoate zarzavatul apoi se potriveste de sare, piper si vegeta se adauga foaia de dafin ,...
Ciorba de fasole cu costita afumata
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o...
Supa de pui
Pulpele se spala bine si se pirlesc putin de puf la flacsra de la aragaz(ne ajutam de furculita cu coada lunga de la setul de bucatarie) Le mai dam subt jet de apa apoi le punem la fiert in 4 l apa, lasam sa dea un clocot , spumam apoi adaugam zarzavatul, piperul...
Ciorba cu perisoare speciale
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt. Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate...
Ciorba a la grec cu carne de porc
Radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind...
Ciorba de fasole verde cu sunculita taraneasca
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat . Se adauga...
Supa din pulpe de pui cu cus-cus
Curatam bine pulpele si le pirjolim un picut de puf la ochiul de la aragaz, apoi le spalam bine, le punem intr-o oala punem apa peste ele si lasam la foc mic sa dea un clocot, spumam, apoi adaugam zarzavatul, ceapa, catelul de usturoi, ardeiul, boabele de piper si vegeta. La final potrivim de...
Ciorba de varza dulce cu jumari de slanina afumata
Zarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca. Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina se taie bucatele se pune intr-o tigaie si se prajeste bine apoi cu o paleta scoatem pe o...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300
De cu seara fasolea se alege se spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem fasolea in putina apa ii dam un clocot apoi schimbam apa . Adaugam ceapauscata tocata ,foia de dafin...
Ciorba din maruntaie de pui cu orez si leustean
Maruntaiele de pui se taie marunt apoi se spala bine . Zarzavarul ,ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt ,orezul se spala bine apoi il lasam in apa pina il vom pune in ciorba. Intr-o oala (4 l ) se pune zarzavatul tocat ,ceapa si ardeiul impreuna cu...
Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt . Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se amesteca cu carnea tocata si ouale, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine ,se pune...
Ciorba de fasole cu galuste
Prima data am pus fasolea la inmuiat de seara. Am curatat zarzavaturile, ceapa, ardeiul, apoi le-am spalat bine, dupa care le-am tocat, frunzele de leustean si marar le-am spalat si le-am tocat. Am pus fasolea in oala, am adaugat apa cat sa o acopere, am lasat-o sa dea cateva clocote, dupa...
Supa de bulion cu cus-cus
Am pus la fiert in 1,5 l apa, zarzavatul curatat si spalat bine. Cand zarzavatul s-a fiert bine l-am strecurat si am adaugat bulionul, apoi am potrivit de sare si piper, am adaugat si zaharul, apoi dupa cateva clocote am adaugat cus-cusul. Am lasat 5 minute sa dea in clocot, dupa care am oprit...
Ciorba de fasole uscata cu kaizer afumat
Fasolea boabe se alege de impuritati , se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore. Ceapa,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se curata se spala si se toaca marunt . Kaizerul afumat se taie cubulete mici . Leusteanul si patrunjelul se spala si toaca marunt . Pasta de bulion...
Supa de fazan cu galuste de gris
Prima data am spalat bine carnea si am pus-o la foc mic .(sa iasa supa limpede ). Apoi se curata zarzavatul se spala . Intre timp cind supa incepe sa fiarba spumam bine adaugam zarzavatul, potrivim de sare si adaugam si boabele de piper .Cind carnea este fiarta adaugam si...
Supa de fazan
Prima si prima data curatam bine fazanul si-l lasam in apa rece pentru a iesi sangele din carne. Apoi spalam bine carnea, o punem in oala, adaugam apa si punem la fiert la foc moale. Lasam sa dea in clocot. Intre timp luam spuma repetat cu o paleta, apoi adaugam zarzavatul pe care l-am...
Ciorba de fasole verde
Prima data curatam zarzavatul ,ardeiul,ceapa,prazul si usturoiul,spalam bine si tocam marunt totul apoi impreuna cu uleiul si 100 ml apa punem pentru 5-10 min la calit . Adaugam fasolea verde, mai lasam 5 min. apoi completam cu apa calda, potrivim de sare si piper, adaugam si foaia de dafin si...
Supa de rata
Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul . Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic. Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa,...
Ciorba de legume cu tacamuri si aripioare
Prima data am curatat si proportionat tacimurile si aripioarele ,apoi le-am spalat bine si le-am lasat in apa rece. Apoi am curatat:ceapa,zarzavatul si ardeiul, le-am spalat bine , le-am tocat marunt si impreuna cu uleiul le-am pus la calit intr-o oala de 4 l. Am adaugat...
Ciorba de cartofi cu aripi de pui si leustean
Am curatat zarzavatul, ceapa si ardeiul le-am spalat si le-am tocat. Apoi in (nelipsita mea oala de 4 l ) am pus uleiul, am adaugat zarzavatul tocat, ceapa si ardeiul si le-am calit 5 minute. Am adaugat boiaua, apoi aripile curatate si spalate in prealabil, am mai lasat 5 minute sa se caleasca...
Ciorba de varza dulce cu paste alfabet
Prima data curatam zarzavaturile, le spalam si le tocam marunt, apoi tocam si varza. Am pus zarzavatul intr-o oala de 4 l si am lasat la calit, apoi am adaugat varza tocata, am mai lasat la calit pentru 10 minute impreuna cu zarzavatul, apoi am completat cu apa calda la capacitatea oalei. Am...
Ciorba de fasole verde cu praz
Prima data am curatat fasolea, am taiat-o bucatele mici, am spalat-o bine si am pus-o la o parte. Intre timp am curatat zarzavatul, ardeiul, ceapa, le-am spalat bine si le-am tocat marunt. Le-am pus in oala cu uleiul si am lasat putin la calit, am adaugat fasolea, am mai lasat 10 minute sa se...
Ciorba de fasole verde
Am curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am potrivit de sare si piper, secretul gustului, am adaugat fasolea pe care am clatit-o inainte cu putina...
Ciorba de fasole uscata de post, cu marar
De cu seara am pus fasolea la inmuiat iar dimineata am pus -o la fiert intr-o oala de 4 l. Am lasat sa clocoteasca 10 min,apoi am schimbat apa de 2 ori. Apoi am reinoit apa am adaugat ceapa tocata, foaia de dafin si am lasat sa fiarba . Pe la jumatea timpului de fierbere...
Ciorba de perisoare a la grec
Am curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat bine si apoi le-am tocat. Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat apa calda ,foaia de dafin si am potrivit de sare ,vegeta si piper lasind sa fiarba . Intre...
Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat
Am pus fasolea de cu seara la inmuiat. A doua zi am pus-o intr-o oala de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot . Apoi am pus apa calda si am pus cimbrul , foaia de dafin si am pus la fiert . Spumam cu o paleta daca mai este cazul ....
Ciorba de cartofi cu smantana
Am curatat zarzavatul - ceapa,ardeiul si am tocat totul foarte marunt apoi am pus totul intr-o oala de 5 l la calit cu uleiul de masline. Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat cubulete, i-am spalat bine si cind zarzavaturile s-au calit am adaugat si...
Ciorba de legume cu paste si tacamuri de pui
Am curatat prima data morcovul si ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt le-am pus intr-o oala de 3 l. la calit cu uleiul de masline ,am adaugat tacimurile de pui le-am lasat 10 min ,sa se joace impreuna cu ceapa morcovul si ardeiul apoi am adaugat 2,5 l de apa calduta...