Neaparat pe linga atitea carnuri, si cirnati trebuia si o ciorbita acrisoara ca sa spele "greata" asa ca am primit de la nepoata niste coaste" a la Cleme" hi,hi.. Si am improvizat repede o ciorbita de te lingi pe degete.Am acrit-o cu moare de varza care este atit de buna! yamiii.
Varza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul.
Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa fierbinte, am pus coastele in ea si le-am dat un clocot.
Am spumat bine apoi am adaugat ceapa tocata , foaia de dafin si varza si am lasat sa fiarba la foc mic.
Cind carnea este fiarta pe jumatate adaugam zarzavaturile, ardeiul, si potrivim de sare si piper.
Adaugam si vegeta, acoperim si lasam in continuare sa fiarba.
Inainte cu 10 minute de terminare spalam bine orezul si-l punem in ciorba.
Adaugam si moarea de varza, lasam sa dea citeva clocote, asezonam cu leustean verde si ciorbita poate fi servita.
Este o bunatate de ciorbita si o recomand in special la mesele unde se foloseste multa carne.Sa va fie de folos.
1
Este foarte buna si la ocazii mai catre dimineata ca revigoreaza prin gustul bun si acrisor
2
Ardeiul si smintina puse alaturi pentru doritori
3
Nu am folosit ulei fiindca lasa grasime costita