Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al vostru ca m-ati acceptat linga voi am ajuns si eu la reteta cu nr 400; poate trebuia sa pun prajitura cu nr. 400 dar este buna si ciorbita ca spala greata celor care se veselesc mai mult de Sfintul Nicolaie,este o ciorbita cu de toate si recunosc ca in varianta cu carne de pui nu am mai facut, dar va garantez ca este super buna.
Se curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si se pune intr-un castronel.
Carnea de pui se taie in bucati, se curata, se spala, apoi se da un clocot,se spumeaza si se pune deoparte.
Varza se pune in apa cu foaia de dafin si ceapa si lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam carnea ,ardeiul si zarzavatul , potrivim de sare , piper si vegeta apoi lasam sa fiarba pina aproape cind carnea este fiarta.
Adaugam cartofii taiati cubulete , fasolea si mazarea, mai lasam sa fiarba 15 minute apoi diluam pasta de rosii cu 100 ml apa si turnam in ciorba lasam sa mai dea in clocot 5 minute apoi asezonam cu leustean verde.
Pofta buna este o ciorbita super buna.Sa va fie de folos.
1
Cine doreste la servit poate adauga si un pic de otet de la ardeiul iute
2
Bineinteles ca nu trebuie sa lipseasca ardeiul iute , proaspat sau murat
3
Iubitorii de smintina o pot inbunatati adaugind si 1 lingura de smintina