O supa buna!Pe frigul asta sa fie cit mai fierbinte!
Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul .
Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.
Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa, potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic.
Cind este aproape spre terminare am adaugat catelul de usturoi ,ardeiul galben si tijele de telina.
Cind carnea este bine fiarta se strecoara supa, mai adaugam putina vegeta ,completam cu apa fierbinte.
dam in clocot apoi adaugam pastele, lasam sa dea citeva clocote apoi oprim focul si lasam acoperita oala ca pastele sa-si mareasca volumul .. Supa este gata pentru a fi servita
Pofta mare!
1
Asezonam cu patrunjel verde
2
Rasolul de rata poate fi servit cu sos de rosii,visine ,marar, usturoi si cu cartofi natur linga