Ciorba cu perisoare speciale

de babi5 in Ciorbe, 24 Noi 2014 | 4419 vizualizari

 

Am folosit la aceasta ciorbita si carne de porc si vita, mai multa de vita, este foarte buna si o recomand cu tot dragul .M-am orientat din retetarul meu , respectind aproape in totalitate ingredientele si cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita
  • 200 gr carne porc
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr patrunjel si pastarnac
  • 200 gr morcovi
  • 700 gr rosii proaspete sau 400 gr conserva ( eu am folosit conserva)
  • 50 gr pasta tomate
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr orez
  • sare si piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 foaie dafin
  • 1,5 l bors
  • 2 l supa oase( eu am folosit apa)
  • patrunjel verde
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare speciale:

Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.

Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate din verdeata se amesteca bine cu ouale si orezul , apoi cu mina umeda modelam perisoarele si le asezam pe o tava umezita putin.

Zarzavatul impreuna cu ceapa si ardeiul le punem la calit impreuna cu  uleiul si 100 ml apa, lasam cca.10 min.apoi adaugam supa de oase ( in cazul meu apa) potrivim cu sare si piper si apoi adaugam foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute., dupa care adaugam  perisoarele si mai lasam sa fiarba inca 15 minute .

Se adauga rosiile cubulete la cutie impreuna cu pasta de rosii diluata, adaugam si borsul si vegeta si mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care asezonam cu restul de leustean si patrunjel.

O recomand cu mult drag, este  foarte buna!

TIPS-URI

1

Ardei iute linga si cine doreste poate adauga la servit si smintina

2

Se prezinta in supiere, boluri sau cani si se serveste fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare speciale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os de vita la Multicooker