Am folosit la aceasta ciorbita si carne de porc si vita, mai multa de vita, este foarte buna si o recomand cu tot dragul .M-am orientat din retetarul meu , respectind aproape in totalitate ingredientele si cantitatile.
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.
Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate din verdeata se amesteca bine cu ouale si orezul , apoi cu mina umeda modelam perisoarele si le asezam pe o tava umezita putin.
Zarzavatul impreuna cu ceapa si ardeiul le punem la calit impreuna cu uleiul si 100 ml apa, lasam cca.10 min.apoi adaugam supa de oase ( in cazul meu apa) potrivim cu sare si piper si apoi adaugam foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute., dupa care adaugam perisoarele si mai lasam sa fiarba inca 15 minute .
Se adauga rosiile cubulete la cutie impreuna cu pasta de rosii diluata, adaugam si borsul si vegeta si mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care asezonam cu restul de leustean si patrunjel.
O recomand cu mult drag, este foarte buna!
1
Ardei iute linga si cine doreste poate adauga la servit si smintina
2
Se prezinta in supiere, boluri sau cani si se serveste fierbinte