Ciorba cu perisoare speciale

de babi5 in Ciorbe, 24 Noi 2014 | 4492 vizualizari

 

Am folosit la aceasta ciorbita si carne de porc si vita, mai multa de vita, este foarte buna si o recomand cu tot dragul .M-am orientat din retetarul meu , respectind aproape in totalitate ingredientele si cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita
  • 200 gr carne porc
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr patrunjel si pastarnac
  • 200 gr morcovi
  • 700 gr rosii proaspete sau 400 gr conserva ( eu am folosit conserva)
  • 50 gr pasta tomate
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr orez
  • sare si piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 foaie dafin
  • 1,5 l bors
  • 2 l supa oase( eu am folosit apa)
  • patrunjel verde
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare speciale:

Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.

Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate din verdeata se amesteca bine cu ouale si orezul , apoi cu mina umeda modelam perisoarele si le asezam pe o tava umezita putin.

Zarzavatul impreuna cu ceapa si ardeiul le punem la calit impreuna cu  uleiul si 100 ml apa, lasam cca.10 min.apoi adaugam supa de oase ( in cazul meu apa) potrivim cu sare si piper si apoi adaugam foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute., dupa care adaugam  perisoarele si mai lasam sa fiarba inca 15 minute .

Se adauga rosiile cubulete la cutie impreuna cu pasta de rosii diluata, adaugam si borsul si vegeta si mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care asezonam cu restul de leustean si patrunjel.

O recomand cu mult drag, este  foarte buna!

TIPS-URI

1

Ardei iute linga si cine doreste poate adauga la servit si smintina

2

Se prezinta in supiere, boluri sau cani si se serveste fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare speciale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare