Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat

de babi5 in Ciorbe, 30 Aug 2013 | 8988 vizualizari

 

Este o ciorbita satioasa si chiar o putem folosi 2 in 1,adica nu mai avem nevoie si de felul 2,ciorbita de fasole pot spune ca este Istorie cu ea m-am nascut cu ea am imbatrinit si cu ea o sa mor.Si daca o sa mor in post clar ca va fi fasole la pomana.Oricum este buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 morcovi mai mari
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 3 cepe mai potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 4 ardei galbeni(eu iam luat din gradina si erau mai mici )
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • 1/2 bulion
  • 2 linguri faina
  • 1 foaie dafin
  • leustean
  • 600 gr cirnati afumati
  • boia dulce
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat:

Am pus fasolea  de cu seara  la inmuiat.

A doua zi am pus-o intr-o oala  de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot .

Apoi am pus apa calda si am pus cimbrul , foaia  de dafin si am pus la fiert . Spumam cu o paleta daca mai este cazul .

Intre timp am curatat  zarzavatul ceapa si usturoiul . Am tocat zarzavatul ,ceapa si ardeiul  marunt  si le-am adaugat  la fasole.

Cind fasolea este aproape fiarta adaugam si bulionul,potrivim de sare,piper si vegeta.

Intre timp intr-o tigaie  punem uleiul si usturoiul tocat,adaugam cele doua linguri de faina, lasam putin sa se rumeneasca faina. adaugam boiaua si cu un polonic luam din zeama din oala si mestecam repede (ca se ingroasa),apoi turnam in oala.

Intre timp taiem cirnatul felii si-l prajim apoi il luam cu o paleta si-l punem in fasole, lasam 5 minute la fiert,apoi luam la o parte, asezonam cu leustean verde .

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu un ardei iute linga

2

Cine doreste mai acru poate adauga otet sau bors de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole ardeleneasca