Este o ciorbita satioasa si chiar o putem folosi 2 in 1,adica nu mai avem nevoie si de felul 2,ciorbita de fasole pot spune ca este Istorie cu ea m-am nascut cu ea am imbatrinit si cu ea o sa mor.Si daca o sa mor in post clar ca va fi fasole la pomana.Oricum este buna.
Am pus fasolea de cu seara la inmuiat.
A doua zi am pus-o intr-o oala de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot .
Apoi am pus apa calda si am pus cimbrul , foaia de dafin si am pus la fiert . Spumam cu o paleta daca mai este cazul .
Intre timp am curatat zarzavatul ceapa si usturoiul . Am tocat zarzavatul ,ceapa si ardeiul marunt si le-am adaugat la fasole.
Cind fasolea este aproape fiarta adaugam si bulionul,potrivim de sare,piper si vegeta.
Intre timp intr-o tigaie punem uleiul si usturoiul tocat,adaugam cele doua linguri de faina, lasam putin sa se rumeneasca faina. adaugam boiaua si cu un polonic luam din zeama din oala si mestecam repede (ca se ingroasa),apoi turnam in oala.
Intre timp taiem cirnatul felii si-l prajim apoi il luam cu o paleta si-l punem in fasole, lasam 5 minute la fiert,apoi luam la o parte, asezonam cu leustean verde .
Pofta buna!
1
Se serveste cu un ardei iute linga
2
Cine doreste mai acru poate adauga otet sau bors de casa