Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat

de babi5 in Ciorbe, 30 Aug 2013 | 9391 vizualizari

 

Este o ciorbita satioasa si chiar o putem folosi 2 in 1,adica nu mai avem nevoie si de felul 2,ciorbita de fasole pot spune ca este Istorie cu ea m-am nascut cu ea am imbatrinit si cu ea o sa mor.Si daca o sa mor in post clar ca va fi fasole la pomana.Oricum este buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 morcovi mai mari
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 3 cepe mai potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 4 ardei galbeni(eu iam luat din gradina si erau mai mici )
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • 1/2 bulion
  • 2 linguri faina
  • 1 foaie dafin
  • leustean
  • 600 gr cirnati afumati
  • boia dulce
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat:

Am pus fasolea  de cu seara  la inmuiat.

A doua zi am pus-o intr-o oala  de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot .

Apoi am pus apa calda si am pus cimbrul , foaia  de dafin si am pus la fiert . Spumam cu o paleta daca mai este cazul .

Intre timp am curatat  zarzavatul ceapa si usturoiul . Am tocat zarzavatul ,ceapa si ardeiul  marunt  si le-am adaugat  la fasole.

Cind fasolea este aproape fiarta adaugam si bulionul,potrivim de sare,piper si vegeta.

Intre timp intr-o tigaie  punem uleiul si usturoiul tocat,adaugam cele doua linguri de faina, lasam putin sa se rumeneasca faina. adaugam boiaua si cu un polonic luam din zeama din oala si mestecam repede (ca se ingroasa),apoi turnam in oala.

Intre timp taiem cirnatul felii si-l prajim apoi il luam cu o paleta si-l punem in fasole, lasam 5 minute la fiert,apoi luam la o parte, asezonam cu leustean verde .

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu un ardei iute linga

2

Cine doreste mai acru poate adauga otet sau bors de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata